ΤΟΠΙΚΑ

218 νέα κρούσματα και οριακή μείωση στο ιικό φορτίο στα λύματα του Βόλου

218-νέα-κρούσματα-και-οριακή-μείωση-στο-ι-309141

Η πίεση στο Αχιλλοπούλειο συνεχίζεται αμείωτη. Χθες νοσηλεύονταν 105 ασθενείς, με γεμάτη τη ΜΕΘ, αλλά και τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου περιμένουν τη συνδρομή των ιδιωτών γιατρών της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να πειστούν κάποιοι να ενταχθούν στο ΕΣΥ για το επόμενο δίμηνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο περίπου 10 γιατροί, πνευμονολόγοι και παθολόγοι, να υπογράψουν σύμβαση για να απασχοληθούν στο Αχιλλοπούλειο, πριν ενεργοποιηθεί ουσιαστικά η διαδικασία της επίταξης, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μέχρι αύριο Πέμπτη, ώστε οι γιατροί να παρουσιαστούν στη νέα τους θέση άμεσα.

Χθες έγινε συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου Ηλίας Καραμέτος.

Όπως ανακοίνωσε στους γιατρούς ο κ. Τσάμης, το Αχιλλοπούλειο απαιτεί 48 εφημερίες τον μήνα που πρέπει να καλυφθούν από 10-12 γιατρούς. Από την άλλη, η πρόταση των ιδιωτών γιατρών είναι να κάνουν μόνο εφημερίες, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί, αλλά χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα. Η πρόταση θα υποβληθεί στο υπ. Υγείας.

Την ίδια ώρα η Μαγνησία χθες κατέγραψε 218 κρούσματα εκ των οποίων τα 6 στις Σποράδες, ενώ επίσης από τα χθεσινά rapid test προέκυψαν επιπλέον 44 μολύνσεις.

Ενθαρρυντικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (-9%) σε σχέση με την προηγούμενη. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά. Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης του Βόλου ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

Πού θα γίνουν σήμερα rapid tests

Σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου θα γίνουν στη Μαγνησία δωρεάν rapid test στα παρακάτω σημεία:

*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην ΠΕ. Μαγνησίας

*08:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στο δημαρχείο Ν. Αγχιάλου

*09:00-11:00 μαζική δειγματοληψία στη Ζαγορά

*11:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στη Τσαγκαράδα

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου