ΤΟΠΙΚΑ

Ηλίας Καραμέτος: «Οι ασθενείς έχουν όλοι την πρέπουσα φροντίδα»

ηλίας-καραμέτος-οι-ασθενείς-έχουν-όλ-310632

Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου είναι ασφαλές. Όλοι οι ασθενείς έχουν την πρέπουσα φροντίδα, είτε πρόκειται για ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό, είτε για εκείνους που αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αυτό διαβεβαιώνει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, Ηλίας Καραμέτος, επικεφαλής επίσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να μην αψηφούν τα προβλήματα υγείας και να προσφεύγουν για νοσοκομειακή περίθαλψη στα Νοσοκομείο.

Μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο κ. Καραμέτος σπεύδει να διαλύσει τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες, κυρίως από συνδικαλιστικές φωνές μέσα στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τις 0ποίες ούτε λίγο- ούτε πολύ το Αχιλλοπούλειο καταρρέει και οι ασθενείς που μεταφέρονται για νοσηλεία σε αυτό πεθαίνουν.

«Αυτό το κλίμα κινδυνολογίας που καλλιεργείται σε βάρος του Νοσοκομείου Βόλου είναι απαράδεκτο. Άλλο η συνδικαλιστική διεκδίκηση επιπλέον προσωπικού και άλλο γιατροί να υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς που έρχονται στο Νοσοκομείο Βόλου πεθαίνουν. Δυσκολίες και πίεση μπορεί να υπάρχει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι ασθενείς δεν απολαμβάνουν τη φροντίδα που πρέπει. Είμαι κατηγορηματικός ως προς αυτό. Όλοι οι ασθενείς έχουν την πρέπουσα και ενδεδειγμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε όλες τις κλινικές», ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Καραμέτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά μετά την αύξηση των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό. Όλα όμως τα περιστατικά, είτε πρόκειται για συμπολίτες που νοσούν από την πανδημία, είτε για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές παθήσεις, αντιμετωπίζονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Οι Βολιώτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Είμαστε όλοι επί ποδός για να συνδράμουμε όποιον έχει ανάγκη. Οι θεραπείες γίνονται κανονικά. Τα φάρμακα υπάρχουν και όλα είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο ίδιος, μην κρύβοντας τη δυσφορία του για «την εικόνα διάλυσης στην οποία κάνουν μνεία ορισμένοι, αδικώντας αφενός τον αγώνα που δίνει όλο το προσωπικό και αφετέρου διακινδυνεύοντας να αποπροσανατολίσουν ασθενείς που χρήζουν περίθαλψης και αποφεύγουν να πάνε στο νοσοκομείο, με όσα ακούνε», όπως υπογράμμισε ακόμη ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας.

Η πίεση στα ΤΕΠ και η έξαρση εισαγωγών

Η ασφυκτική πίεση στο Νοσοκομείο Βόλου καταγράφεται τις τρείς τελευταίες εβδομάδες, οπότε και ξεκίνησε η ξέφρενη «κούρσα» του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο από τους 50 ασθενείς που εξέταζαν συνολικά καθημερινά οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τώρα «χάθηκε ο λογαριασμός». Υπολογίζεται πως σε καθημερινή βάση από το ΤΕΠ περνάνε για εξέταση τουλάχιστον 90 άτομα με συμπτωματολογία που παραπέμπει στον κορονοϊό. Αυτό και μόνο το νούμερο είναι συντριπτικό συγκριτικά με ό,τι ίσχυε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όλοι εξετάζονται με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν. «Οι εξετάσεις που προβλέπεται γίνονται κανονικά και όπως επιβάλλουν οι επιστημονικές μελέτες. Οι ασθενείς πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και να μην φοβούνται. Είμαστε εδώ για να τους συνδράμουμε και το κάνουμε 24ώρες το 24ωρο», καταλήγει ο γιατρός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου