ΤΟΠΙΚΑ

Στον αναπνευστήρα 35χρονος αρνητής

στον-αναπνευστήρα-35χρονος-αρνητής-310688

Η επιδημιολογική επιβάρυνση της Μαγνησίας εξακολουθεί,με τα νέα κρούσματα και τους θανάτους συμπολιτών από κορονοϊόνα μην μειώνονται.

Η«επιδημία ανεμβολίαστων» που νοσούν και σπεύδουν για νοσοκομειακή περίθαλψη στο Αχιλλοπούλειο συνεχίζεται, όπως καταγράφουν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Χθες, Δευτέρα, διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ στο Αχιλλοπούλειο, καθώς κλίνες δεν υπάρχουν σε όλη τη Θεσσαλία, ένας 35χρονος, έναν 56χρονο και δύο 60χρονες γυναίκες, που αρνούνταν να εμβολιαστούν. Εφτασαν όλοι με βαριά κλινική εικόνα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μετά τις συστάσεις των γιατρών και την ενημέρωση ότι η κλινική τους εικόναείναι σοβαρή, αποδέχτηκαν ωστόσο να διασωληνωθούν σε θάλαμο, προκειμένου να βοηθηθεί η αναπνευστική τους λειτουργία.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στον νομό είναι 210, εκ των οποίωντα πέντε στις Βόρειες Σποράδες.Επίσης χθες καταγράφηκαν άλλοι δύο θάνατοι ασθενών, ηλικίας 78 και 80 χρόνων αντίστοιχα.

Ολόκληρη η Θεσσαλία «βράζει» από κορονοϊό. Στη Λάρισα εντοπίστηκαν 289 νέα κρούσματα ενώ στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα 131 και 83, αντίστοιχα.

Στη χθεσινή εφημερία δόθηκαν έξι εξιτήρια, ενώ από την Κυριακή μέχρι χθες το απόγευμα έγιναν 16 εισαγωγές νέων ασθενών. 95 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, εκ των οποίων οι 50 σε επιβαρυμένη κατάσταση, ενώ οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ κορονοϊού.

Χθες επίσης εντοπίστηκαν 57 νέες μολύνσεις από τα rapid tests που διενεργήθηκαν στη Μαγνησία.

Το σημερινό πρόγραμμα rapid test

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 στα παρακάτω σημεία της Μαγνησίας:

*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην παραλία του Βόλου

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

*08:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στον Αλμυρό

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου