ΤΟΠΙΚΑ

Βρήκαν τον μπελά τους με τις αναρρωτικές

βρήκαν-τον-μπελά-τους-με-τις-αναρρωτικ-304136

Καθυστερήσεις στις εγκρίσεις έχουν φέρει σε απόγνωση εργαζόμενους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις

«Επί ξύλου κρεμάμενοι» οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει αναρρωτική άδεια κατά τη διάρκεια του ενός μήνα που ήταν σε αναστολή η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Βρίσκονται εκτεθειμένοι στην εργασία τους και ακόμη δεν έχουν λάβει τις σχετικές εγκριτικές των αδειών τους που «ταξίδεψαν» μέχρι την Αθήνα λόγω του μεταβατικού σταδίου μέχρι να λειτουργήσει ο ΠΕΔΥ.

Εργαζόμενοι σε βιομηχανίες, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα που ασθένησαν και χρειάστηκε να κάνουν χρήση με εντολή γιατρού αναρρωτικής άδειας, περιμένουν ακόμη και ένα μήνα μετά για να πάρουν τις εγκριτικές και να καταθέσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά αφενός στην εργασία τους και αφετέρου στο Τμήμα Παροχών από όπου πληρώνονται τις ημέρες ασθένειας οι εργαζόμενοι

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό ενώ καθημερινές είναι οι πιέσεις που δέχονται αρκετοί από τους εργαζόμενους από τις διευθύνσεις προσωπικού εργοστασίων αλλά και άλλων επιχειρήσεων που πρέπει να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αφού ουσιαστικά οι θιγόμενοι εργαζόμενοι και μέχρι να πάρουν στα χέρια τους την εγκριτική της αδείας, θεωρούνται «αδικαιολογήτως απόντες» από την εργασία τους.

Και όλα αυτά προστίθενται στην απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί μέχρι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά πρώτα στο Περιφερειακό γραφείο του ΕΟΠΥΥ και μετά στην αρμόδια Επιτροπή στην Αθήνα.

«Είναι απίστευτο και όμως συμβαίνει και αυτό. Να τρέχεις δύο 24ωρα για να συγκεντρώσεις όλα τα δικαιολογητικά για την έγκριση της αναρρωτικής άδειας και να περιμένεις μετά έναν ολόκληρο μήνα, να δώσει το πράσινο φώς η αρμόδια επιτροπή της Αθήνας» έλεγε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπάλληλος που έπεσε «θύμα» όλης αυτής της γραφειοκρατίας περιμένοντας αφενός τα χαρτιά από την Αθήνα και αφετέρου να πληρωθεί μετά από το Τμήμα Παροχών τις ημέρες ασθενείας.

Σύμφωνα πάντως με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΠΕΔΥ το θέμα ανέκυψε μόνο για το χρονικό διάστημα του ένα μήνα που είχε ανασταλεί η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και σταδιακά ομαλοποιείται.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου