ΤΟΠΙΚΑ

Aπογοήτευση για τη Germania

aπογοήτευση-για-τη-germania-302211

Μόλις δέκα άτομα επιβιβάστηκαν στην πτήση προς Μόναχο

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς από το πρώτο δρομολόγιο της εταιρίας Germaniaπου συνδέει απευθείας το Μόναχο με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Αιτία η μικρή πληρότητα που είχε το πρώτο αεροσκάφος της εταιρίας που προσγειώθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο οποίο αποβιβάστηκαν 44 επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Περισσότερο απογοητευτικός όμως ήταν ο αριθμός των επιβατών που επιβιβάστηκαν λίγο αργότερα στο ίδιο αεροσκάφος με προορισμό το Μόναχο. Μόλις δέκα άτομα.

Η εκπρόσωπος της εταιρίας Εύη Δέσκα που βρέθηκε χθες στη Νέα Αγχίαλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για τον μικρό αριθμό επιβατών που επιβιβάστηκαν στην πρώτη πτήση για Μόναχο και άφησε να εννοηθεί ότι με τέτοιες πληρότητες η γραμμή δεν μπορεί να έχει μέλλον…

Την ίδια στιγμή η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα που μαζί με στελέχη του Δήμου βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, δεν έκρυψε με τη σειρά της τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός κάνοντας παράλληλα έκκληση σε όλους τους φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος να στηρίξουν τη νέα αεροπορική γραμμή.

Η εκπρόσωπος του Δήμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τουριστικούς πράκτορες του Βόλου και της Κεντρικής Ελλάδος, με στόχο, όπως πρόθεσε, η γραμμή να καταστεί βιώσιμη όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , αλλά και κατά το χειμώνα. Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι οι πληρότητες τόσο στην αποβίβαση, όσο και στην επιβίβαση θα είναι μεγάλες, αλλά δεν αρκούμαστε σ΄ αυτό.

Θέλουμε, τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα, να υπάρχουν πληρότητες και αργότερα, έτσι ώστε η γραμμή γιατί όχι να παραμείνει ανοικτή και το χειμώνα. Γιατί, διερωτήθηκε η δημοτική σύμβουλος Βόλου, ένας επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα να μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη να παίρνει το αεροπλάνο της ίδιας εταιρίας και να πηγαίνει Μόναχο και να μην έρχεται Νέα Αγχίαλο;

Σημειώνεται πως το εισιτήριο από Βόλο προς Μόναχο και αντίστροφα είναι μόλις 59 ευρώ. Οι πτήσεις από τη Νέα Αγχίαλο για τη βαυαρική πρωτεύουσα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη με ώρα αναχώρησης από το ΚΑΝΑ στις 10. 30 το πρωί. Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να γίνονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Για τις κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και από την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας ΔΕΣΚΑΣ που διατηρεί γραφεία στην Κρήτη, αλλά και στη Γερμανία (http://www.deskas.de/).

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου