ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα και μέλη ψηφοδελτίου

πρόγραμμα-και-μέλη-ψηφοδελτίου-302285

Παρουσιάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του και μέλη του ψηφοδελτίου του θα παρουσιάσει σήμερα στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας και υποψ. Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

«Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή. Ψηφίζουμε – Αντιδρούμε – Διεκδικούμε», σημειώνει το αυτοδιοικητικό στέλεχος της Αριστεράς στο μήνυμα – πρόσκληση που απευθύνει προς όλους τους δημότες και τις δημότισσες τους οποίους καλεί να παραβρεθούν στη σημερινή εκδήλωση της παράταξης.

Εξάλλου χθες ο υπ. Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Για την επίσκεψη οι «Δρόμοι Συνεργασίας» έδωσαν στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση :

«Θέλουμε ο Βόλος μας να έχει στον τομέα του πολιτισμού όσα δικαιούμαστε. Για τη Δημοτική μας παράταξη ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό ανθρώπινο αγαθό και πηγή κοινωνικού αλλά και οικονομικού πλούτου». Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Ο κ. Πατσιαντάς και το κλιμάκιο στελεχών συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσείο αλλά και γενικότερα για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών στον τομέα του πολιτισμού και ιδιαίτερα σε μια περιοχή μεγάλου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως ο Βόλος.

Η πενιχρή χρηματοδότηση του Μουσείου από το αρμόδιο Υπουργείο και η ελλιπής καθαριότητα λόγω μειωμένου προσωπικού, είναι μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Επίσης, όπως επεσήμαναν οι εργαζόμενοι, η σύνδεση των Αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, η οποία είχε ανεπιτυχώς επιχειρηθεί στο παρελθόν, θα ήταν ιδιαίτερη χρήσιμη για την τουριστική ανάπτυξη της πόλη μας.

«Ο Καλλικράτης απέβη ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών στους ΟΤΑ. Αυτές οι πολιτικές έχουν πλήξει καίρια και τον πολιτισμό. Εμείς θα αγωνιστούμε ώστε ο τόσο σημαντικός για την πόλη μας τομέας του πολιτισμού να επιβιώσει και να ενισχυθεί» υπογράμμισε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

«Ελάτε να μοιραστούμε το όραμα που έχουμε για το Βόλο ως ζωντανή εστία πολιτισμού, που θα αξιοποιεί την μεγάλη του κληρονομιά αλλά και θα στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία, που θα φέρει τον πολιτισμό στην καθημερινότητα κάθε γειτονιάς και θα προσφέρει χώρο στους νέους καλλιτέχνες, χωρίς αποκλεισμούς ή προνομιακές συμπεριφορές.

Η καλλιέργεια του πολιτισμού στην πόλη, ολόκληρης της κληρονομιάς της και της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής, μπορεί να αποτελέσει ένα νέο «διακριτικό σήμα», ένα κεντρικό στοιχείο για μια νέα «ταυτότητα» της πόλης που θα προσελκύσει επισκέπτες και ποιοτικό τουρισμό», κατέληξε ο κ. Πατσιαντάς.

Εκδήλωση

Στην πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση αναφέρονται τα εξής:

«Προσκαλούμε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης βασικών αξόνων του προγράμματος της Δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, (κτίριο Παπαστράτου, Αργοναυτών – Φιλελλήνων).

Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς θα παρουσιάσει μέλη του ψηφοδελτίου νίκης για τη μεγάλη ανατροπή στο Βόλο. Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή. Ψηφίζουμε – Αντιδρούμε – Διεκδικούμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου