ΤΟΠΙΚΑ

Επιασαν τα πινέλα

επιασαν-τα-πινέλα-302120

Γονείς, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών, ανέλαβαν το έργο

Συνεχίζει το ταξίδι αλληλεγγύης και εθελοντισμού η σχολική οικογένεια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, ενώνουν για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους για τον εξωραϊσμό του σχολικού κτιρίου, πιάνοντας κονταροπίνελα και μπατανόβουρτσες για το βάψιμο των εξωτερικών χώρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του σχολείου, Μαρίας Διούδη, ενεργοποιούνται εκπαιδευτικοί, συμπαρασύροντας γονείς αλλά και τους ίδιους μαθητές, στην υπόθεση εξωραϊσμού των σχολικών χώρων.

Χθες, με τη συνδρομή προσωπικού των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και με την οικονομική ενίσχυση από την Επιτροπή Παιδείας Βόλου για την αγορά των χρωμάτων, ξεκίνησε ο ελαιοχρωματισμός του εξωτερικού χώρου του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. «Εστω και με περιορισμένα κονδύλια, επιχειρούμε να αναβαθμίσουμε τους σχολικούς χώρους, συμβάλλοντας στις μικροσυντηρήσεις», σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα.

Οπως τόνισε η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Διούδη, το περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τα παιδιά και μολονότι η οικονομική κρίση βάζει φρένο στη ροή χρημάτων προς τα σχολεία, δεν σταματά τον εθελοντισμό και τη διάθεση για προσφορά.

Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη από το 2011 προσπάθεια, ολόκληρης της «οικογένειας» του σχολείου. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, έχουν ήδη ελαιοχρωματίσει όλο το εσωτερικό του διώροφου δημοτικού σχολείου, πέρασαν καινούριες κουρτίνες και διαμόρφωσαν χώρους.

Δημιούργησαν ένα σχολείο – στολίδι, το οποίο όπως ανέφερε η μητέρα Παναγιώτα Μπατάκα, τα παιδιά αγαπούν και στο οποίο έρχονται με χαρά να παρακολουθήσουν μαθήματα όχι μόνο αυστηρά της σχολικής ύλης, αλλά κυρίως μαθήματα ζωής, όπως αυτό της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου