ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοδρόμηση στην οδό Φαναρίου

πεζοδρόμηση-στην-οδό-φαναρίου-301625

Ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στην έκδοση κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Φαναρίου στην περιοχή του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Ο διευθυντής του σχολείου πρότεινε μια σειρά κυκλοφοριακών παρεμβάσεων έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του συγκροτήματος για την αποφυγή και άλλων περιστατικών μετά τον τραυματισμό μαθήτριας.

Υπάλληλοι του Δήμου μετά από επιτόπια αυτοψία καταγραφής των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή και διαπίστωσης πως το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην οδό Σταδίου, δρόμο αμφίδρομης κίνησης που συνδέει το οδικό δίκτυο της Ν. Ιωνίας με την Περιφερειακή οδό και η χρήση του και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του επιτρέπουν την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος, πρότεινε την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Σταδίου, με κίτρινο αναλάμπον φως, την τοποθέτηση πλαστικών επαναφερόμενων οριοδεικτών έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου για την αποτροπή της στάθμευσης και την κατασκευή μιας ενδιάμεσης διαχωριστικής νησίδας, που θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για τους μαθητές που διασχίζουν τον δρόμο.

Το θέμα εξετάσθηκε διεξοδικά από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, και τα μέλη αποφάσισαν να μεταφερθεί η κεντρική είσοδος – έξοδος του σχολείου από την οδό Σταδίου, στην οδό Φαναρίου, δρόμο παράλληλο της πρώτης που εξυπηρετεί τα παρόδια σχολικά συγκροτήματα.

Επίσης αποφάσισαν να πεζοδρομηθεί η οδός Φαναρίου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Νεκταρίου και Δοξοπούλου, όπου θα γίνεται με ασφάλεια η διέλευση των μαθητών και να τοποθετηθούν προστατευτικά στοιχεία (κιγκλιδώματα) επί του πεζοδρομίου στην οδό Σταδίου (στο οικοδομικό τετράγωνο έμπροσθεν του σχολικού συγκροτήματος).

Οι μαθητές θα οδηγούνται μέσω της Δοξοπούλου στη φωτεινά σηματοδοτούμενη πεζοδιάβαση στη διασταύρωση Σταδίου – Δοξοπούλου και επιπροσθέτως τα κιγκλιδώματα θα τους αποτρέπουν να διασχίζουν την οδό Σταδίου πέραν της συγκεκριμένης πεζοδιάβασης.

Η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Φαναρίου εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διέλευση των μαθητών των παροδίων σχολικών συγκροτημάτων χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου