ΤΟΠΙΚΑ

Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των εφορευτικών

να-αλλάξει-ο-τρόπος-επιλογής-των-εφορε-301718

Να ενεργοποιηθούν άμεσα, προκειμένου στις επόμενες εκλογές η επιλογή των γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών να γίνει από το σύνολο των μελών τους, όπως προβλέπει ρητά ο εκλογικός νόμος, και όχι προσωπικά από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καλεί όλους τους Δημάρχους της Θεσσαλίας ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρίζος Κομήτσας σε σχετική επιστολή του που κοινοποιείται και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με αφορμή τις τελευταίες εκλογές ο κ. Κομήτσας καταγγέλλει ως «αυθαίρετη» την επιλογή γραμματέων εφορευτικών επιτροπών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και όχι από τις ίδιες τις εφορευτικές επιτροπές και καλεί τους αρμόδιους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πάψει η διαιώνιση της ημετεροκρατίας στην εν λόγω διαδικασία.

«Επειδή έχει κακώς παγιωθεί η εντύπωση στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ότι ο γραμματέας της εφορευτικής επιτροπής επιλέγεται από τον εκάστοτε δικαστικό αντιπρόσωπο, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει αλλά είναι και καταχρηστικό», σημειώνει και προσθέτει ότι η ευθύνη για την επιλογή γραμματέα εφορευτικής επιτροπής βαρύνει αποκλειστικά τα ίδια τα μέλη της και όχι προσωπικά τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου