ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάζεται την Τετάρτη η υποψηφιότητα του Βόλου

παρουσιάζεται-την-τετάρτη-η-υποψηφιό-294226

Με μουσική και μουσικούς στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης στην παραλία του Βόλου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Βόλου και της Μαγνησίας για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διακεκριμένους μουσικούς ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα εμφανιστεί μετά δέκα χρόνια απουσίας και απραξίας η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ανοίγει με το παγκοσμίου φήμης Βολιώτη κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη και συνεχίζει με την Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία «Ιωνία», την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου για να ολοκληρωθεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.
Η εκδήλωση που είναι ανοικτή για όλους στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών για την εθελοντική τους συμμετοχή με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Βόλου και γενικότερα του Νομού Μαγνησίας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Η ΕΚΠΟΛ

Η ΕΚΠΟΛ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και των διεθνών σχέσεων που έχει αποκτήσει μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) θα στηρίξει την προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με αυτοδιοικήσεις και πολιτιστικούς φορείς σε 15 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πλούσια σχετική εμπειρία σε πολιτιστικά θέματα και ευρωπαϊκά προγράμματα τη τελευταία 20ετία, η ΕΚΠΟΛ είναι σε θέση να συμβάλλει στην προετοιμασία του φακέλου, με συμμετοχή εκπροσώπων από πετυχημένες πολιτιστικές πρωτεύουσες.

Ηδη, έχουν γίνει συναντήσεις του κ. Χαλέβα, προέδρου της ΕΚΠΟΛ και του ECTN με την κ. Μποντού – Τοκαλή Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και την κα Παπαρίζου Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Επιτροπής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με απώτερο σκοπό την συνεργασία προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να επιτευχθεί ο σκοπός.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της διεκδίκησης ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και του ECTN κ. Χαλέβας καλεί όλους τους συμμετέχοντες στο παγκόσμιο ρεκόρ στο συρτάκι το 2012 τις εθελοντικές οργανώσεις, τους πολιτιστικούς συλλόγους και όχι μόνο αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή προβάλλοντας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό τον εθελοντισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου