ΤΟΠΙΚΑ

Σιωπηρή… στήριξη σε Μιχ. Μιτζικό από τη Ν.Δ.

σιωπηρή-στήριξη-σε-μιχ-μιτζικό-από-τ-292776

Μαζί του και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θεολ. Διαμαντένιας

Η παράταξη «Δύναμη Βόλου» με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιτζικό, θα έχει έστω και χωρίς επίσημη ανακοίνωση και χρίσμα, τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας τοπικά. Μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε λόγω των γνωστών χειρισμών στη σύσκεψη που έγινε προχθές στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που διαφάνηκε είναι ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση, η Ν.Δ. έχει υποχρέωση να στηρίξει το συνδυασμό του κ. Μιτζικού, αφού σε αυτόν συμμετέχουν μέλη και στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι εν ενεργεία εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι -χθες το ανακοίνωσε επίσημα ο κ. Θεολόγης Διαμαντένιας- με ανακοινώσεις τους τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουν ότι συστρατεύονται με το ψηφοδέλτιο του κ. Μιτζικού ενώ παράλληλα και άλλα κομματικά στελέχη και μέλη του κόμματος ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία και θα είναι υποψήφιοι με τη «Δύναμη Βόλου».

Σε μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου (ΔΗΜΤΟ) εξάλλου όπως λένε νεοδημοκρατικές πηγές,, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κίτσιος ενημερώνοντας για τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα φέρεται εμμέσως πλην σαφώς να επισήμανε ότι «υπάρχει ένας συνδυασμός που συμμετέχουν πολίτες που προέρχονται από το χώρο μας όπως και ο κ. Μιτζικός. Βρίσκονται «πιο κοντά μας άρα θα τους βοηθήσουμε»…

Ο κ. Κίτσιος που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν δέχτηκε να κάνει καμία επιπλέον δήλωση, αρκέστηκε ωστόσο να πει, ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο και καμία νέα πρόταση και ότι αυτή τη στιγμή το «μόνο συγγενικό με τη Ν.Δ. ψηφοδέλτιο» είναι η «Δύναμη Βόλου» με το Μιχάλη Μιτζικό, χωρίς όμως ο ίδιος να αποδέχεται ότι αυτό σημαίνει επαναφορά της πρωθύστερης κατάστασης, δηλαδή της επίσημης στήριξης.

Συμπορεύεται με Μιτζικό ο Θεολ. Διαμαντένιας

Στο μεταξύ όπως προαναφέρθηκε ο κ. Θεολόγης Διαμαντένιας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας από τη Νέα Αγχίαλο, σε δήλωσή του ανακοίνωσε τη στήριξη και τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Μιτζικού.

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μιχάλη Μιτζικού, για Δήμαρχος στο Δήμο Βόλου, δέχθηκε ανελέητο πόλεμο -σημειώνει ο κ. Διαμαντένιας- ακόμη και από αυτούς που θα έπρεπε να είναι σημαιοφόροι του. Ξαφνικά κάποιος νέος, μορφωμένος, αυτοδημιούργητος εμφανίστηκε στο προσκήνιο και χάλασε την «μαγιά» του παλαιοκομματισμού. Χάλασε τη κομματική «επετηρίδα» των φιλόδοξων υποψηφίων και κομματικών μεγαλοπαραγόντων, που το κόμμα το χρησιμοποιούν μόνο για να ικανοποιούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και όταν αυτά δεν επιτυγχάνονται, αλλάζουν πολιτικούς χώρους .

Είμαι βέβαιος, πως τα τελευταία γεγονότα ενδυνάμωσαν την υποψηφιότητα του Μιχάλη Μιτζικού, αφού στο πρόσωπό του οι Δημότες βλέπουν την αλλαγή από το πολιτικό παλαιοκομματικό κατεστημένο, που δεν μπορεί να συντηρηθεί ούτε με ετερόκλητες συμμαχίες, ούτε με Μεσσίες της αντίδρασης αμφιβόλου ηθικής».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου