ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία καθαριότητας στο Βόλο

εκστρατεία-καθαριότητας-στο-βόλο-292795

Αύριο, σε παραλίες και πάρκα της πόλης, στο πλαίσιο της μεγάλης εθελοντικής πρωτοβουλίας

Ο Δήμος Βόλου, μαζί με δεκάδες φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας συμμετέχουν ενεργά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece», καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις καθαρισμού που θα πραγματοποιηθούν, αύριο Κυριακή 6 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα «Let’s do it Volos! Ελάτε να προσπαθήσουμε μαζί για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη».

Το «Let’s do it World» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, μία συγκεκριμένη ημέρα, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, στέλνοντας ένα μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, πάνω από 15 φορείς, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στις δράσεις καθαρισμού, οι οποίες θα διαρκέσουν ένα δίωρο. Η Υπηρεσία Καθαριότητας υποστηρίζει όλες τις ομάδες με μέσα καθαρισμού, και συγκεκριμένα, περίπου 300 σακούλες, μαύρες, αλλά και πράσινες για τις ομάδες που θα πραγματοποιήσουν διαχωρισμό απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, 12 κουτιά γάντια και τσουγκράνες. Τα περισσότερα έχουν διανεμηθεί ήδη στις ομάδες, ενώ κάποια θα δοθούν, την Κυριακή το πρωί. Επίσης, προσωπικό της Υπηρεσίας θα διανέμει στους εθελοντές, κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων, μπουκαλάκια με νερό. Η Υπηρεσία Καθαριότητας ευχαριστεί τον αντιπρόσωπο Βόλου, κ. Ν. Μήτσικα, για την ευγενική χορηγία των 360 μπουκαλιών νερού «ΣΑΜΑΡΙΝΑ». Η αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συγκεντρωθούν, θα γίνει με προσωπικό και μηχανικά μέσα (απορριμματοφόρο, φορτηγό, jcb) από τη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  • Στα Πευκάκια θα βρίσκονται, από 9:00 έως 12:00, οι εθελοντικές ομάδες Άμεση Επέμβαση Πολιτικής Προστασίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, το γυμναστήριο FLIERSPORTSCLUB, ο σύλλογος «Στρογγυλή Θεά», ο Σύλλογος «Αργοναύτες», το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και ο Πολιτιστικός – Φιλοσοφικός Σύλλογος «Νέα Ακρόπολη».
  • Στις Αλυκές, στο πρώτο πάρκινγκ μετά το τουριστικό περίπτερο, θα περιμένει το 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, από 11:00 έως 13:00, που θα προβούν στον καθαρισμό της παραλίας.
  • Στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που βρίσκεται Ορμινίου με Θερμοπυλών, θα περιμένουν εθελοντές του σχολείου, από 10:30 έως 12:30, για να καθαριστεί ο χώρος περιμετρικά του σχολείου και το πάρκο της Ν. Δημητριάδας.
  • Στο άγαλμα, στην παραλία, απέναντι από το κτίριο «Παπαστράτος», θα περιμένουν οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου, από 10:30 έως 12:30, που θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.
  • Στο πάρκο του Αγίου Νεκταρίου, θα περιμένει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, από 11 έως 12:30, όπου θα προχωρήσουν σε επιτόπιο καθαρισμό.
  • Στο πάρκο της Ν. Ιωνίας (Ελικοδρόμιο), θα περιμένει το τοπικό τμήμα της Ν. Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, από 11 έως 1M.M, όπου θα προχωρήσουν σε επιτόπιο καθαρισμό.

Οι συμμετέχοντες είναι καλό να έχουν μαζί τους καπέλο, να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια και να έχουν αντηλιακή προστασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου