ΤΟΠΙΚΑ

Οι πρώτες αντιδράσεις για τις κορύνες

οι-πρώτες-αντιδράσεις-για-τις-κορύνες-292805

Από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ και Εστίασης Ν. Μαγνησίας

Οι πρώτες αντιδράσεις για τις κορύνες που τοποθετήθηκαν στην οδό Δημητριάδος, εκδηλώθηκαν χθες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ και Εστίασης Νομού Μαγνησίας Γ. Γρηγορίου.

Ο κ. Γρηγορίου κάνει λόγο για μία απόφαση που πήρε ετσιθελικά ο Δήμος, καθώς αγνοήθηκαν, όπως λέει, οι προτάσεις των περισσοτέρων φορέων που είχαν λάβει μέρος σε σύσκεψη που είχε συγκληθεί το Μάρτιο του 2013 με πρωτοβουλία του Προέδρου του Τμήματος Παροχής Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κ. Ν. Αγγελέτου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Σε εκείνη τη σύσκεψη, σημειώνει ο κ. Γρηγορίου, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ, οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις τους για την υιοθέτηση του μέτρου. Ενός μέτρου που, όπως τονίζει, αντί να αμβλύνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργεί πολύ περισσότερα.

Ο κ. Γρηγορίου υπενθυμίζει ακόμη ότι στην ίδια σύσκεψη ο Σύλλογός του είχε προτείνει να δημιουργηθεί λεωφορειόδρομος στα πρότυπα της Αθήνας και απαγόρευση της στάθμευσης στη μία πλευρά της οδού Δημητριάδος, καθώς και κατασκευής εσοχών για τους κάδους απορριμμάτων. Ακόμη ο κ. Γρηγορίου σημειώνει ακόμη ότι το μέτρο υλοποιήθηκε πρόχειρα και αιφνιδιαστικά και αυτό φαίνεται, όπως σημειώνει, από το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν κορύνες μόνο στο τμήμα μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου, επειδή στο υπόλοιπο τμήμα, μέχρι την οδό Ιωλκού, δεν βοηθά για τη λειτουργία του λεωφορειόδρομου το μεγάλο πλάτος των πεζοδρομίων στη Σπυρίδη και στην Τοπάλη. Επιπλέον ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης σημειώνει ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς την κατασκευή εσοχών στις στάσεις των λεωφορείων, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, να δημιουργείται συχνά μποτιλιάρισμα στα συγκεκριμένα σημεία από τα υπόλοιπα δημόσια μέσα μεταφοράς που ακολουθούν τα λεωφορεία. Ο Δήμος μας αγνόησε, λέει ο κ. Γρηγορίου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επαγγελματίες να είναι δυσαρεστημένοι, ενώ το μέτρο πλήττει ιδιαίτερα τα καταστήματα – καφέ οι ιδιοκτήτες των οποίων επένδυσαν σημαντικά ποσά και τα οποία πλέον κινδυνεύουν να τα χάσουν, λόγω της ραγδαίας μείωσης του κύκλου εργασιών που υφίστανται ήδη, από την ημέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου από το Δήμο.

Τέλος ο κ. Γρηγορίου για την ανακούφιση στο κυκλοφοριακό του Βόλου επαναλαμβάνει ότι στην περυσινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο είχαν προταθεί από την πλευρά του Συλλόγου η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και η μείωση του τιμήματος για τη στάθμευση μέσα στο λιμάνι, ενώ καταλήγοντας σημειώνει ότι συμφωνεί για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο του Βόλου τη δημιουργία δύο κόμβων. Τον ένα στα «ψαράδικα» και τον άλλο στο «Συντριβάνι» μπροστά από το Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου