ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή αποκλεισμού (!) αν δεν κλείσουν ξενοδοχείο

ποινή-αποκλεισμού-αν-δεν-κλείσουν-ξε-291063

Παράλογος όρος για το πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα, που εγείρει σοβαρές ενστάσεις

«Πακέτο» σε συγκεκριμένα ξενοδοχειακά καταλύματα, χωρίς δικαίωμα επιλογής του χώρου διαμονής και διατροφής, φέρεται να στέλνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), μαθητές που διακρίθηκαν στην τελική φάση του πανελλήνιου ατομικού και ομαδικού πρωταθλήματος σκάκι και τους γονείς τους. Εάν αρνηθούν τη διαμονή στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού από το πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες γονέων μαθητών, που από τη μία καμαρώνουν που τα βλαστάρια τους προκρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι, από την άλλη δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και διατροφής σε συγκεκριμένες -υψηλής κατηγορίας- ξενοδοχειακές μονάδες, όπου υποχρεούνται μέσω της ΕΣΟ να καταλύσουν.

Στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών και στο 12ο Ομαδικό, που διοργανώνει η ΕΣΟ, έχουν προκριθεί 32 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από την περιοχή της Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, μεταξύ των οποίων και από το Βόλο. Αντίστοιχα στο ομαδικό, θα λάβουν έξι ομάδες από την ίδια περιφέρεια.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από γονείς μαθητών, μετά από εγκύκλιο που απέστειλε η ΕΣΟ στα κατά τόπους σχολεία, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών στην τελική φάση, είναι η υποχρεωτική διαμονή τους σε συγκεκριμένα ξενοδοχειακά καταλύματα. «Αφαιρούν αυθαίρετα και παράνομα κάθε δυνατότητα επιλογής της διαμονής και διατροφής από τις οικογένειες των μαθητών. Υπάρχουν για παράδειγμα πολλές οικογένειες που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν από συγγενείς και φίλους ή ακόμη και να πηγαινοέρχονται στους χώρους των αγώνων από τον τόπο κατοικίας τους, πράγμα το οποίο δεν τους επιτρέπεται», καταγγέλλουν οι γονείς που επιπλέον απορούν για την υποχρέωσή τους να προσκομίσουν το Ε9 τους!

Γονείς των μαθητών που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διπλού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Απριλίου για το ομαδικό και ατομικό αντίστοιχα, βρίσκονται σε δίλημμα. Από τη μία πλευρά, δεν θέλουν να στερήσουν από τα παιδιά τους την ευκαιρία για πρόκριση, από την άλλη δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα που απαιτεί η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, μετά την υποχρεωτική διαμονή τους σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Σε έγγραφη διαμαρτυρία τους προς την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Διευθυντή Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, τον Πρόεδρο της ΚΟΕΣΑ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων) και τον Υπουργό Παιδείας, κάνουν λόγο για «μεθοδεύσεις» και ζητούν να διεξαχθεί ένορκη διοικητική έρευνα και να ληφθούν αυστηρά μέτρα προστασίας για τη διεξαγωγή σχολικών αγώνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου