ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές Συνέδριο για την Προφορική Ιστορία

διεθνές-συνέδριο-για-την-προφορική-ισ-290888

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Γεφυρώνοντας τις γενιές: Διεπιστημονικότητα και αφηγήσεις ζωής στον 21ο αιώνα – Προφορική Ιστορία και άλλες Βιο – Ιστορίες» πραγματοποιείται στο Βόλο από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο κτήριο Παπαστράτος, στην αίθουσα Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση διεπιστημονικής κοινότητας ερευνητών που ασχολούνται με την προφορική ιστορία, τις σπουδές μνήμης και τη βιογραφική προσέγγιση στις κοινωνικές επιστήμες.

Η προφορική ιστορία συνδέθηκε με τον εκδημοκρατισμό της ιστορίας και την ανάδυση υποκειμένων που είχαν αποκλειστεί από την ιστορική αφήγηση.

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ερευνητών και από το εξωτερικό, το συνέδριο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης και ανταλλαγής γνώσεων ανάμεσα στις παλαιότερες και νεότερες γενιές ερευνητών.

Έτσι ο τίτλος του συνεδρίου «Γεφυρώνοντας τις γενιές» αφορά ταυτόχρονα στην ίδια την πρακτική της αφηγηματικής συνέντευξης, μέσα από την οποία μεταβιβάζονται γνώσεις και νοήματα από τη μια γενιά στην άλλη, και τη συνάντηση δύο γενιών ερευνητών στο χώρο της βιογραφικής προσέγγισης. Ένας δεύτερος στόχος του συνεδρίου είναι η ίδρυση ελληνικής εταιρίας προφορικής ιστορίας και η ένταξή της στη Διεθνή Ένωση Προφορικής Ιστορίας (IOHA). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://extras.ha.uth.gr/oralhistory/el.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου