ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ευθυνόμαστε για την απώλεια του leader Αλιείας

δεν-ευθυνόμαστε-για-την-απώλεια-του-leader-α-290931

Στην ΚΕΚΑΝΕΜ ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη για την απώλεια του προγράμματος leader Αλιείας ο Πρόεδρος της ΕΑΠ Γιώργος Αντώνογλου σε σχετική του ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αδικούν κατάφωρα την ΕΑΠ με το να της ρίχνουν ευθύνες για τον αποκλεισμό της ΚΕΚΑΝΕΜ και αφήνοντας βολές κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, τον οποίο και καθιστά υπεύθυνο για την απώλεια του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αντώνογλου στην ανακοίνωσή του κάνει αναφορά στην πορεία του leader και πως αρχικά οι Δήμοι των Β. Σποράδων με απόφαση τους είχαν ορίσει την ΕΑΠ ως φορέα υλοποίησης, ωστόσο στη συνέχεια διαφοροποίησαν τις αρχικές τους αποφάσεις και όρισαν την Αναπτυξιακή Εταιρία Μαγνησίας – Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. (ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.) ως φορέα υλοποίησης.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά τις «καταγγελίες που εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης σε βάρος της ΕΑΠ αλλά και του κ. Αντώνογλου» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «ακόμη και όταν η Περιφέρεια αποφάσισε την απονενοημένη επανασύσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ και απαραίτητη προϋπόθεση υπήρξε και η προσυπογραφή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ο τελευταίος το έπραξε προς διευκόλυνση της παρότι γνώριζε ότι κάτι τέτοιο υπό κανονικές συνθήκες νομιμότητας και διαφάνειας ήταν αδύνατο να τελεσφορήσει, ενώ και όταν είδαμε να χάνεται το πρόγραμμα στείλαμε επιστολή, λέγοντας ότι μπορούμε να το αναλάβουμε για να μην χαθεί τελείως.

Αγνοούσαμε ωστόσο τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Περιφερειάρχη μέσω απευθείας επαφών του και προσυνεννοήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να παρακαμφθούν τα όποια νομικά και άλλου είδους υπηρεσιακά εμπόδια ανέκυπταν από τις παλινδρομήσεις και τους αναρθόδοξους χειρισμούς του όλου θέματος, κάτι που τελικά όπως και εκ του αποτελέσματος κρίθηκε δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί. Σ΄ αυτό είναι αλήθεια ότι συντέλεσε και η αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Υπουργού από τη θέση του, ο οποίος όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι κατέβαλλε σοβαρές προσπάθειες για να δώσει λύση στο πρόβλημα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας με τον Πρόεδρο της ΕΑΠ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του συντασσόμενος υπέρ της επαναπροκήρυξης του προγράμματος μιας και οι νομικές υπηρεσίες τόσο του αρμόδιου υπουργείου όσο και της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ήταν κάθετα αντίθετες προς την όποια «πολιτική διευθέτηση» του θέματος. Μάλιστα αποστείλαμε νέα επιστολής περί ανάκλησης του εγγράφου εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Συνεπώς όσοι θεωρούν ότι για τον αποκλεισμό της ΚΕΚΑΝΕΜ από τον διαγωνισμό φέρει ευθύνη η ΕΑΠ μας αδικούν κατάφωρα. Οι προσπάθειες τους να μεταφέρουν τη δική τους ευθύνη σε άλλους, μην αναγνωρίζοντας τα νομικά ατοπήματα και τους λανθασμένους και όχι μόνο χειρισμούς από κακούς συμβούλους που δυστυχώς τελικά οδήγησαν στην απώλεια του προγράμματος είναι άστοχες και δεν πείθουν κανένα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου