ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές αναμονής για 500 περιστατικά!

ουρές-αναμονής-για-500-περιστατικά-290829

Μακραίνει διαρκώς η λίστα στο ΚΕΠΑ Βόλου – Αναζητούνται λύσεις από τη Διοίκηση του ΙΚΑ

Λίστα αναμονής 500 και πλέον περιστατικών στο ΚΕΠΑ Βόλου, τα διακόσια από τα οποία είναι κυρίως ψυχιατρικά, περιμένουν …το πράσινο φως για να εξεταστούν από τις αρμόδιες επιτροπές γιατρών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στην ουρά, για να περάσουν από αξιολόγηση ή επαναξιολόγηση, προκειμένου να λάβουν το αναγκαίο αναπηρικό επίδομα ή σύνταξη ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται, βρίσκονται περίπου 500 άτομα.

Η λίστα αναμονής μεγάλωσε τόσο εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιών στον ΕΟΠΥΥ τον προηγούμενο Δεκέμβριο όσο και εξαιτίας διαφόρων ελλείψεων που έχουν εντοπιστεί και αφορούν στην έλλειψη προσωπικού αλλά και γιατρών που συμμετέχουν στις επιτροπές σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Μεταξύ αυτών που περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους για να εξεταστούν ή να επανελεγχθούν από τις επιτροπές του ΚΕΠΑ Βόλου είναι άνθρωποι με παθολογικά, ορθοπεδικά αλλά και καρδιολογικά προβλήματα ενώ ένα ποσοστό περίπου 50% αφορά σε νευρολογικά και ψυχιατρικά περιστατικά όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα και οι ουρές.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Λάρισα παρουσία του Υποδιοικητή του ΙΚΑ Μιχ. Πατσιούρη οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ΚΕΠΑ και από τις τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις, παρουσίασαν στοιχεία για τη λειτουργία των επιτροπών ανά περιοχή και αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα που υπάρχουν προτείνοντας διάφορες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Βόλο κάθε μήνα εξετάζονται περίπου από 300 μέχρι 500 άτομα στις επιτροπές που σημειωτέον στελεχώνονται από γιατρούς που μεταβαίνουν στη Μαγνησία από άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Μέχρι σήμερα στις ειδικότητες νευρολόγου και ψυχιάτρου ο μέσος όρος αναμονής ήταν από 10 με 12 μήνες και περίπου 5 μήνες στα καρδιολογικά περιστατικά.

Με τις αλλαγές που προγραμματίζεται να γίνουν εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση αυτών που περιμένουν κλήση προς εξέταση από το ΚΕΠΑ και που εάν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά προκειμένου να διεκδικήσουν επίδομα πρόνοιας ή ποσοστό αναπηρίας, μειώσεις στην εφορία ή και ακόμη κάρτα με μειωμένο κόστος στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ, περιμένουν μήνες ολόκληρους με άδεια χέρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου