ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδειών συνέχεια από Μ. Πατσιαντά

περιοδειών-συνέχεια-από-μ-πατσιαντά-288736

«Εμείς δεν θέλουμε το Δήμο «τροχονόμο» των προβλημάτων», τόνισε

Από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η στήριξη της κοινωνίας, η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην πόλη και η επιστράτευση των δυνάμεων της αλληλεγγύης, αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τη Δημοτική Παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», τόνισε ο επικεφαλής της, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς στη διάρκεια των επισκέψεών του στο ΚΑΠΗ Βόλου, το Δημαρχείο και το πολυιατρείο του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο της παράταξης, ο κ. Πατσιαντάς άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των μελών στο ΚΑΠΗ, ζητήματα που δεν αφορούν μόνο την ιατροφαρμακευτική υποστήριξη αλλά κυρίως την κοινωνική περιθωριοποίησή τους, όπως αυτή προκύπτει από την εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο των μνημονιακών πολιτικών, τις ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης ακόμη και ατομικής υγιεινής.

«Στόχος τους είναι μια κοινωνία άνευρη, διχασμένη, εξαθλιωμένη και φοβισμένη που θα αδυνατεί να σηκώσει ανάστημα στα σχέδια τους. Μια κοινωνία σε απόγνωση, όμηρος των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών της Τρόικας και των μαθητευόμενων μάγων της Πλατείας Ρήγα Φεραίου. Μια κοινωνία που φτωχοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς. Μια κοινωνία όπου πλέον το δικαίωμα στην υγεία είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Εμείς, τόνισε ο κ. Πατσιαντάς, δεν θέλουμε το Δήμο «τροχονόμο» των προβλημάτων.

Συντονιζόμαστε με την κοινωνική κίνηση και τα λαϊκά αιτήματα για να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην ανάπτυξη ενός μαζικού και πολύμορφου κοινωνικού κινήματος, που αποκρούει την επίθεση στα μέτωπα όπου καθημερινά εκδηλώνεται, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις της μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής στο Δήμο Βόλου.

Θέλουμε να αποδείξουμε πόσα πολλά μπορεί να κάνει μια Δημοτική Αρχή για τους κατοίκους και μαζί με αυτούς. Να νοιώσει επιτέλους όλη η πόλη πως έχει Δήμαρχο κάποιον που είναι σύμμαχός της στα καθημερινά προβλήματα, που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στην κρίση. Να σταματήσει ο Δήμος να είναι απέναντι στους πολίτες. Να πάψει να είναι μέρος του προβλήματος.

Δεν ποντάρουμε στην αδιαφορία και στην απάθεια των κατοίκων της πόλης. Αντιθέτως. Απευθυνόμαστε στην ενεργητικότητά τους. Και την συμμαχία αυτή δεν την ζητάμε μόνο για τώρα, για να πετύχουμε την αλλαγή στον Δήμο. Την ζητάμε και από εκεί και πέρα. Για να πετύχουμε την αλλαγή στη ζωή μας. Μαζί θα φτιάξουμε μια ζωντανή πόλη με ανθρώπους που ζουν αξιοπρεπώς και όμορφα.

Το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα της ανατροπής, διευρύνεται καθημερινά.

Ζωντανές δυνάμεις έρχονται δίπλα μας, όπως πρόσφατα η παράταξη «Βόλος – Ανοιχτή Δημοκρατική Πόλη» με τον ανεξάρτητο βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, ιδρυτικό της στέλεχος, να πρωτοστατεί στη συμπαράταξη με τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

Ενεργοποιούμε τη μεγάλη πλειοψηφική κοινωνία γύρω από ένα σχέδιο που αποσκοπεί στο να ανασυγκροτήσουμε τη διαλυμένη κοινωνία και την κατεστραμμένη οικονομία.

Μόνο μέσα από μια τέτοια συμμαχία, που επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα ενέργειας και αλληλεγγύης, θα μπορέσει η πόλη να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει».

Στο ΠΕΔΥ

Κατά την επίσκεψή του σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως και στο ΠΕΔΥ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, έγινε αποδέκτης της αγωνίας των εργαζομένων από την κλιμακούμενη ένταση των αντικοινωνικών, αντι-εργασιακών και αντι-ασφαλιστικών κυβερνητικών – μνημονιακών πολιτικών, που διαλύουν τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση), αυξάνουν τη φτώχεια, την ανεργία, οδηγούν στην αφαίρεση μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

«Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και στο Βόλο και στη χώρα. Βασικός μας αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και η πολιτική που τα προκαλεί. Δεν είμαστε αντίπαλοι με τα πρόσωπα από μόνα τους, αλλά με την πολιτική που εκφράζουν και υπηρετούν.

Απευθυνόμαστε στο σύνολο της κοινωνίας και καλούμε την κάθε συμπολίτισσα, τον κάθε συμπολίτη, να θυμηθούν ποιοι μας έφεραν ως εδώ. Ποιοι δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων που κατέστρεψαν την αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία και δεν υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα της πόλης και των πολιτών. Και να δώσουν απάντηση όταν φτάσουν στην κάλπη, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου