ΤΟΠΙΚΑ

Με Μ. Πατσιαντά ο Πάρις Μουτσινάς

με-μ-πατσιαντά-ο-πάρις-μουτσινάς-286615

Μέλη της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας «Βόλος – Ανοικτή Δημοκρατική Πόλη» θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο των «Δρόμων Συνεργασίας»

Η αυτοδιοικητική πρωτοβουλία « Βόλος Ανοικτή – Δημοκρατική Πόλη» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Πάρι Μουτσινά, ανακοίνωσε, όπως είχε προαναγγελθεί, τη συμπαράταξή της με τους « Δρόμους Συνεργασίας» και υποψήφιο Δήμαρχο το Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα , μέλη της πρωτοβουλίας θα θέσουν υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο των « Δρόμων Συνεργασίας» διεκδικώντας την αλλαγή πορείας του Δήμου Βόλου σε Δήμο συμμετοχικό, σε Δήμο – Στρατηγείο, σε Δήμο Ανάπτυξης, σε Δήμο πρωτοπόρο, σε Δήμο αποκεντρωμένο, σε Δήμο του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας « Βόλος Ανοικτή – Δημοκρατική Πόλη» σημειώνονται τα εξής:

«Τη Δευτέρα 31/3/2014 Πραγματοποιήθηκε προχθές η ολομέλεια της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας ¨Βόλος Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη¨. Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμπαράταξη με τους ¨Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης¨ και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Η Δημοτική πρωτοβουλία ¨Βόλος Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη¨ θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της και μετά τις εκλογές, στηρίζοντας το πλαίσιο που τέθηκε με την ιδρυτική της διακήρυξη και το οποίο έχει συμφωνηθεί με τον κ. Πατσιαντά. Μέλη της θα θέσουν υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο των «Δρόμων Συνεργασίας», στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου Δημοκρατικών Πολιτών, διεκδικώντας την αλλαγή πορείας του Δήμου του Βόλου σε:

  • Δήμο συμμετοχικό. Χωρίς Βασιλιάδες – Δημάρχους απομονωμένους από τον κόσμο, χωρίς ¨αυλές¨. Με την προώθηση και τη λειτουργία θεσμών συμμετοχής και λογοδοσίας όπως τοπικών και θεματικών συνελεύσεων, επιτροπών πολιτών που θα επεξεργάζονται και θα εισηγούνται θέματα της πόλης, δομές που θα λειτουργούν από πολίτες. Με θητεία για τους εκλεγμένους. Για ένα Δήμο με διαφάνεια και διαβούλευση.
  • Δήμο Στρατηγείο. Με στόχους, χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, και συστράτευση όλων όσων έχουν την δυνατότητα βοήθειας για την υλοποίησή τους. Με αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για την διάλυση στεγανών σε υπηρεσίες, αλλά και την εκμετάλλευση των πραγματικών δυνατοτήτων του προσωπικού αξιοκρατικά, χωρίς προσωπικές η κομματικές επιλογές. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο είναι ο κύριος παράγοντας για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και της ανάπτυξης, και θα πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες τους και να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά τους απόλυτα και με κάθε τρόπο.
  • Δήμο Ανάπτυξης. Να συγκροτήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ρεαλιστικό και βιώσιμο, ώστε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη περιουσία του Δήμου, που έχει δυστυχώς εγκαταλειφθεί και καταπατείται, για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για όλους χωρίς εξαίρεση και να οδηγήσουμε το Βόλο στη θέση που του αξίζει να βρίσκεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  • Δήμο πρωτοπόρο. Με θεσμικές παρεμβάσεις μαζί με άλλους Δήμους για την αποτροπή δυσμενών για την αυτοδιοίκηση εξελίξεων όπως η πώληση των ΔΕΥΑ, ή η ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των ΟΤΑ (πράσινο, απορρίμματα κ.α.). Με προτάσεις αλλαγής του Καλλικράτη προς την κατεύθυνση της ισοβαρούς συμμετοχής των πολιτών ανεξάρτητα προέλευσης από μικρό η μεγάλο δήμο ή κοινότητα, και την δημιουργία ισοδύναμου μεγέθους τοπικών συμβουλίων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες προϋπολογισμό κ.α. Προώθηση συνεργασιών με τους Δήμους του Νομού και της περιφέρειας για την από κοινού αντιμετώπιση διαδημοτικών παρεμβάσεων και κοινωνικών θεμάτων.
  • Δήμο αποκεντρωμένο. Με την ουσιαστική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, τα οποία υπέστησαν τεράστια εσκεμμένη υποβάθμιση από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
  • Δήμο του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η νέα Δημοτική Αρχή καλείται να λειτουργήσει μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον, με ελάχιστους και μειούμενους πόρους. Πέρα από τις διεκδικήσεις για ουσιαστικότερο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλει να λειτουργήσει με τρόπο ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στα καθημερινά προβλήματα της ζωής της Πόλης. Η μέγιστη εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων από το ΕΣΠΑ και το ΕΣΠΑ ΙΙ καθώς και η εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας μπορούν να επιτρέψουν τον Δήμο να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες για την απασχόληση, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον πολιτισμό τον αθλητισμό την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ¨Βόλος Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη¨ καλεί τους συμπολίτες μας να στηρίξουν μαζικά το ψηφοδέλτιο των ¨Δρόμων Συνεργασίας¨ τον επικεφαλής αυριανό Δήμαρχο Μαργαρίτη Πατσιαντά, και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Καλεί τους ανένταχτους Δημοκρατικούς Πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν στην λειτουργία της σήμερα αλλά και μετά τις εκλογές ενδυναμώνοντας την δημιουργώντας μια κοιτίδα άμεσης και αυτόνομης πολιτικής παρέμβασης στην Πόλη μας.

Το μέλλον του Δήμου θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, από το ζωτικό χώρο που θα δώσει η νέα Δημοτική Αρχή στους νέους και στις νέες της περιοχής μας, ώστε με φρέσκιες ιδέες και όραμα, να υπηρετήσουν την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία γενικότερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου