ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΔΙΕΚ ο Μαργ. Πατσιαντάς

στο-διεκ-ο-μαργ-πατσιαντάς-284386

Τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών με τη συρρίκνωση και την απαξίωση δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης βιώνει και το Δημοτικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στο ΔΙΕΚ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο της παράταξης ο κ. Πατσιαντάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπαιδευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΙΕΚ, για τους σκοπούς που εξυπηρετεί και την προοπτική του στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης που διαμορφώνουν οι πολιτικές της λιτότητας.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου η μείωση του αριθμού θέσεων εργασίας στο ελάχιστο όριο λειτουργίας του ΔΙΕΚ, καθώς έφτασαν τους 32 εργαζόμενους. Δυστυχώς όμως η αποδυνάμωση συνεχίζεται με δραματικούς ρυθμούς και με ετήσια μείωση προσωπικού κατά 20%.

Ο κ. Πατσιαντάς ανέφερε πως μια πρωτοποριακή δομή όπως το ΔΙΕΚ, το πρώτο που ιδρύθηκε πανελλαδικά και θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο για τη δυνατότητα των Δήμων να παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση , πλήττεται από τις οριζόντιες μειώσεις προσωπικού και τη συρρίκνωση προϋπολογισμών.

Στηλιτεύοντας την απουσία διεκδικήσεων από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και την έλλειψη οράματος για ένα θεσμό μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στην τοπική αγορά εργασίας ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι πρέπει να καλυφτούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΔΙΕΚ.

Επίσης δήλωσε πως η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» θα προτάξει τη διεκδίκηση πόρων από το ΕΣΠΑ και κάθε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του ΔΙΕΚ και να αποτελέσει ένα ακόμα εργαλείο στην προσπάθεια για ενίσχυση της απασχόλησης.

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα

Ακολούθως ο κ. Πατσιαντάς με τα στελέχη της δημοτικής παράταξης επισκέφτηκαν υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων όπου παρατήρησαν την έλλειψη μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού σε σημαντικές υπηρεσίες και την κάλυψη ορισμένων μόνο κενών με συμβασιούχους 5μηνης απασχόλησης.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους σε πολύ θετικό κλίμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε την ανάγκη στελέχωσης όλων των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου και κάλεσε τους συνομιλητές του να μοιραστούν το όραμα των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» για ένα Δήμο μέσα στην κοινωνία και να στηρίξουν θερμά το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου