ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση από την Οικολογική Θεσσαλία

ανακοίνωση-από-την-οικολογική-θεσσαλ-284397

Από την «Οικολογική Θεσσαλία» – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της «Οικολογικής Θεσσαλίας», ο κ. Αγοραστός συνεχίζει ακάθεκτος τις θεσμικές του παρεκτροπές αναφορικά με το θέμα της δημοσιότητας κατά την προεκλογική περίοδο και κωφεύει στις προτροπές μας να λειτουργήσει με την απαιτούμενη δεοντολογία. Μετά την διακίνηση ενημερωτικού φυλλαδίου που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε, μέσω τοπικών εφημερίδων, εντός της προεκλογικής περιόδου, και στο οποίο διαφημίζονται τα έργα του Π.Ε.Π, αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο και πρόσχημα και προχώρησε στη διοργάνωση σεμιναρίου, το οποίο απευθυνόταν σε δημοσιογράφους, με θέμα την ενημέρωσή τους για το λεγόμενο νέο Ε.Σ.Π.Α (Σ.Ε.Σ), σε μια τέτοια χρονική περίοδο (!).

Τόσο η περίοδος διεξαγωγής του ενημερωτικού σεμιναρίου, όσο και οι αποδέκτες του, θέτουν σοβαρό θέμα τόσο σκοπιμότητας όσο και δεοντολογίας, αλλά ενδεχομένως και ζήτημα απόπειρας αθέμιτης επιρροής της λαϊκής βούλησης. Κάτι που η κίνησή μας επιφυλάσσεται να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει μέσω των αρμοδίων θεσμικών οργάνων.

Επιπλέον, με την ευκαιρία αυτού του σεμιναρίου, ο κ. Αγοραστός φρόντισε να προβάλει, μέσω των ΜΜΕ, πως ο στόχος που -υποτίθεται ότι- έθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την επόμενη προγραμματική περίοδο, αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό ηλεκτρονικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Θεσσαλίας, ότι αυτή η προτεραιότητα δεν τέθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού αυτή απορρέει ούτως ή άλλως από το πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης -Σ.Ε.Σ) και η Περιφέρεια οφείλει σε κάθε περίπτωση να την υλοποιήσει.

Τότε, που η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε την ευθύνη του Ε.Σ.Π.Α (από το Ιούλιο του 2011 έως σήμερα) και θα μπορούσε πράγματι να είχε θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα αντιμετώπισης της φτώχειας, εκείνος ουδόλως το έπραξε, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ για τα θέματα αυτά, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να διατεθούν σημαντικότατα ποσά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για ανακούφιση όσων επλήγησαν από την κρίση και τα μνημόνια της κυβέρνησης του κ. Αγοραστού.

Αντί αυτών ο κ. Αγοραστός τα ποσά αυτά τα διέθεσε για να πλεονάσει το μπετόν. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και μακάρι να μη χρειαστεί να επανέλθουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου