ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στις φυλακές

προσλήψεις-στις-φυλακές-284406

Μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η μεγάλη προκήρυξη πρόσληψης 692 Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Εξωτερικών Φρουρών στα 33 καταστήματα κράτησης όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κατανομής των θέσεων, στις φυλακές Βόλου προβλέπεται η πρόσληψη οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων και εννέα στις φυλακές Κασσαβέτειας. Ο πίνακας κατανομής δεν περιλαμβάνει εξωτερικούς φρουρούς στις δύο φυλακές.

Oπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης 378 Σωφρονιστικών και 245 Φρουρών στις φυλακές μέσω της κινητικότητας, θα ξεκινήσει η κατάρτιση της προκήρυξης για τις 692 μόνιμες θέσεις και θα σταλεί προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας.

Μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας το υπουργείο Δικαιοσύνης κατάφερε να πάρει πάνω από 600 δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για να ενταχθούν στους κλάδους ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης. Ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα το υπουργείο να προγραμματίζει έναν νέο διαγωνισμό προσλήψεων, τον οποίο θα διενεργήσει τριμελής επιτροπή από τον ίδιο τον φορέα και όχι το ΑΣΕΠ.

Οφειλόμενα ρεπό

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι τα οφειλόμενα ρεπό στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι υπάλληλοι έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, διότι δεν λαμβάνουν τα ρεπό και τις άδειες τους.

Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβιβάζει εξάλλου τα οφειλόμενα ρεπό στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης ανά κατάστημα κράτησης και ενημερώνει τον κ. Κακλαμάνη ότι τα ρεπό αυτά θα χορηγηθούν στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης μετά την τοποθέτηση στα καταστήματα κράτησης των Δημοτικών Αστυνομικών που προέρχονται από κινητικότητα.

Τα οφειλόμενα ρεπό σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Μαρτίου είναι 358 στις φυλακές Κασσαβέτειας και 144 στις φυλακές Νέων Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου