ΤΟΠΙΚΑ

24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου

24ωρη-απεργία-στις-9-απριλίου-284435

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας – Απολογιστική συνέλευση αύριο στο ΕΚΒ

Νέα γενική απεργιακή κινητοποίηση για τις 9 Απριλίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ και αποφάσισε να συμμετέχει η ολομέλεια της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή τις επιπτώσεις των πολιτικών από τα μνημόνια που ήδη εφαρμόζονται όσο και των νέων ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο που μόλις ψηφίστηκε.

Το ΕΚΒ προγραμματίζει απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων συνδικάτων ενώ στην αυριανή ετήσια συνέλευση των αντιπροσώπων θα συζητηθεί το πλαίσιο των δράσεων έτσι ώστε η απεργία να έχει συμμετοχή και δυναμική.

«Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, την οικονομία και την ίδια τη χώρα, κάθε αδράνεια, κάθε αγωνιστικός δισταγμός, θα ισοδυναμεί πια με συνέργεια και με πλήρη αποδοχή των όσων αποφασίζονται ερήμην μας. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί» υπογράμμισε χθες ερωτηθείς για την νέα απεργία ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τονίζεται: «Mε την αγωνία να ικανοποιήσει άμεσα τους δανειστές και ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία του τεράστιου σε έκταση νομοθετήματος με κρυφές διατάξεις, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο που στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου