ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος μπορεί να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

ο-βόλος-μπορεί-να-γίνει-η-πολιτιστική-π-274339

Με μουσικές, πολλές ευχές και ομοθυμία ο Βόλος να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, πραγματοποιήθηκαν χθες στην παραλία της πόλης οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη διεκδίκηση από το Δήμο Βόλου της ανάληψης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021.

Με μουσική και μουσικούς στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης στην παραλία του Βόλου έγινε από το Δήμαρχο κ. Αχ. Μπέο η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Βόλου και της Μαγνησίας για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διακεκριμένους μουσικούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα εμφανιστεί μετά από χρόνια απουσίας και απραξίας η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα άνοιξε με το παγκοσμίου φήμης Βολιώτη κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη και συνέχισε με την Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία «Ιωνία», την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου για ολοκληρώθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για όλους και στόχευε στην ενεργοποίηση των πολιτών για την εθελοντική mτους συμμετοχή, με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Βόλου και γενικότερα του Νομού Μαγνησίας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Ο χαιρετισμός Μπέου

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε:

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, στο ωραιότερο σημείο της πόλης, της χώρας, του κόσμου επιτρέψτε μου να πω, για να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε και μας αναλογεί:

Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, καθώς η ιστορία, η μυθολογία και η παράδοση, ξεκίνησαν από τον τόπο μας.

Ο Βόλος είναι μία πόλη που τα θεμέλιά της έχουν ρίζες στα βαθύτερα χρόνια της Ιστορίας.

Και αυτός, είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο δικαιούται να διεκδικεί τον ορισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Ενας θεσμός που υπηρετείται με στόχο την ανάδειξη αξιών και πολιτιστικών δεδομένων κάθε πόλης που αναλαμβάνει το ρόλο για έναν χρόνο.

Με κατοίκους ικανούς και δυναμικούς να προασπίσουν το χθες και να διεκδικήσουν ένα δυναμικό αύριο.

Σήμερα, έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να αναδείξουμε και να γνωστοποιήσουμε όλα τα πολιτιστικά και ιστορικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Εχουμε την ικανότητα να «ΜΑΓΝΗτίσουμε την Εξέλιξη».
Ο Βόλος είναι η πόλη στην καρδιά της Ελλάδας και μπορεί να γίνει η πόλη στην καρδιά της Ευρώπης.

Η αξίωση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, είναι μία ευκαιρία ανάδειξης του Βόλου και της Μαγνησίας.

Η φυσική ομορφιά και το ιστορικό παρελθόν της είναι πλεονεκτήματα, τα οποία θα βοηθήσουν την περιοχή να γίνει ακόμα μεγαλύτερος πόλος έλξης για τους τουρίστες, καθώς και για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών, συνεδριακών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων.

Η όλη προσπάθεια που γίνεται, είναι επίσης ένα κίνητρο εγρήγορσης, κινητοποίησης και συμμετοχής των Βολιωτών σε αυτό το εγχείρημα, με τη διαδικασία του εθελοντισμού.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε ήδη συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα μηνύματα που μας έρχονται και αφορούν στην υποψηφιότητά μας, είναι αισιόδοξα και μας γεμίζουν ελπίδα και χαρά για το αποτέλεσμα.

Ο Βόλος μπορεί να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε αυτήν την προοπτική.

Ας το τολμήσουμε!

Κηρύσσω λοιπόν, την έναρξη της διαδικασίας διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου