ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστική «ένεση» από μαθητές

τουριστική-ένεση-από-μαθητές-270304

Χαμόγελα στον τουριστικό κόσμο του Βόλου, προσφέρουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που αναμένεται να επισκεφθούν μαζικά την πόλη, στο πλαίσιο των ετήσιων τριήμερων και πενθήμερων εκδρομών τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ξενοδοχεία μέσα στο Βόλο και στην ακτίνα μέχρι Πορταριά και Ν. Αγχίαλο, είναι φουλ από τέλη Μαρτίου έως τέλη Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο προγραμματίζονται και οι περισσότερες μαθητικές τριήμερες και πενθήμερες εκδρομές.

Ο μαθητικός τουρισμός, φαίνεται ότι θα δώσει σημαντική ανάσα στον τουριστικό κόσμο του Βόλου, σε μια θεωρητικά «νεκρή» τουριστική περίοδο. Ηδη στα περισσότερα ξενοδοχεία υπάρχουν προκρατήσεις από τουριστικά γραφεία για λογαριασμό μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια που προγραμματίζουν τις εκδρομές τους.

Μαθητές από μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, φαίνεται να ψηφίζουν… Ελληνικά. Ετσι, κόντρα στη μόδα προηγούμενων ετών, οπότε και σχολεία πραγματοποιούσαν τις εκδρομές τους σε προορισμούς του εξωτερικού, φέτος, φαίνεται να… επαναπατρίζονται και να επιλέγουν προορισμούς στην Ελλάδα.

Η Μαγνησία εμφανίζεται ότι κατέχει από τις καλύτερες θέσεις στον τουριστικό χάρτη των προορισμών που επιλέγουν οι μαθητές, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς και του συνδυασμού βουνού και θάλασσας, όσο και λόγω των καλών προσφορών που κάνουν τα ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βισβίκης, μία διήμερη μαθητική εκδρομή κοστίζει από 40 έως 50 ευρώ σε κάθε μαθητή, η τριήμερη από 60 έως 70 ευρώ και η τετραήμερη έως 100 ευρώ.

Φεύγουν ορδές

Αντίστοιχα μεγάλος, εμφανίζεται και ο αριθμός των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, που φεύγουν από την περιοχή, στο πλαίσιο των τριήμερων και πενθήμερων εκδρομών τους.

Χαρακτηριστικό της κίνησης που υπάρχει και που ξεκινά από 27 Μαρτίου, είναι -σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, Νίκο Βισβίκη- ότι έως τις 9 Απριλίου, δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο τουριστικό λεωφορείο.

Οπως επισημαίνει ο κ. Βισβίκης, αρκετά σχολεία του νομού αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες της εκδρομής τους ή τον προορισμό, επειδή δεν υπήρχαν κενά δωμάτια σε ξενοδοχεία για να τους υποδεχθούν.

Στις προτιμήσεις των Βολιωτών μαθητών, πρώτη έρχεται η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ακολουθούν το Ναύπλιο, τα Γιάννενα και η Καστοριά, ενώ τρίτοι σε προτιμήσεις προορισμοί είναι η Ξάνθη, οι Σέρρες και η Πάτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου