ΤΟΠΙΚΑ

Εφαρμογή καινούργιου πλαισίου στον ΕΛΓΑ

εφαρμογή-καινούργιου-πλαισίου-στον-ε-270211

Το τρίπτυχο, ένταξη νέων κινδύνων στον Κανονισμό, δικαιότερη κατανομή των εισφορών και επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του ΕΛΓΑ για το 2014. Τα παραπάνω τόνισε χθες από το Βόλο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Εξαρχος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Πρίντζος, έγινε μια πάρα πολύ χρήσιμη κουβέντα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Εξαρχο. Χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος ανάφερε: «Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζητάει τη γνώμη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΛΓΑ και αναμένονται να υλοποιηθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό θα συμβάλει ώστε να γίνεται ίση κατανομή, προκειμένου να μην πληρώνουν ορισμένοι για να απολαμβάνουν κάποιοι άλλοι».

Στόχος του ΕΛΓΑ, όπως ανάφερε ο κ. Εξαρχος, είναι η εφαρμογή ενός καινούργιου πλαισίου, μέσα από το οποίο θα γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών. Επίσης, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βελτιωθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, κανονισμοί, εγκύκλιοι), να επισπευσθούν και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών αλλά και να ενισχυθεί η συνεργασία του ΕΛΓΑ με τους αγρότες, τις οργανώσεις τους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Εξαρχος, όπως ανάφερε στον κ. Πρίντζο, επιδίωξη του ΕΛΓΑ είναι η σημαντική συμβολή στη προσπάθεια ανάπτυξης του αγροτικού τομέα προκειμένου να συμβάλει ώστε να βγει η χώρα από την κρίση προσθέτοντας ακόμη ότι θα εργαστούν, ώστε ο οργανισμός να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής.

Θα τακτοποιηθούν οι

ενστάσεις του 2009

Στη συνέχεια ο κ. Εξαρχος επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Διανελλάκη.

Οπως τόνισε ο κ. Διανελλάκης συζητήθηκε το θέμα της αφορίας στην περιοχή για την περίοδο του 2009, και ενημερώθηκε ότι οι ενστάσεις που είχαν γίνει τότε στο σύνολο τους έχουν δικαιωθεί.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου