ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονικά η κατάθεση δικογράφων

ηλεκτρονικά-η-κατάθεση-δικογράφων-26764

Επανάσταση στον τρόπο κατάθεσης δικογράφων και τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και σειράς βεβαιώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου φέρνει το ηλεκτρονικό σύστημα που λειτουργεί μέσω του portal της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, οι δικηγόροι ενημερώθηκαν για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του portal.

Από τις 15 Μαΐου και μετά οι δικηγόροι θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά δικόγραφα στα πρωτοδικεία, τα εφετεία, τα διοικητικά πρωτοδικεία και εφετεία της χώρας, κάτι που ήδη συμβαίνει με τα δικόγραφα που αφορούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση έγινε προσομοίωση της λειτουργίας του συστήματος σε τρεις διαδικασίες. Εκτός από την ηλεκτρονική υποβολή των διπλοτύπων που έχει ήδη ξεκινήσει, οι δικηγόροι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα δικόγραφα, να υποβάλλουν αιτήσεις και να λαμβάνουν πιστοποιητικά.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, ενημέρωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχει επικαιροποιήσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται στο portal της Ολομέλειας για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.

«Πρόκειται κυριολεκτικά για μία επανάσταση στον τρόπο εξυπηρέτησης του δικηγόρου. Μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δικαστικών σχηματισμών που θα δέχεται ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, ένας μεγάλος φόρτος εργασίας φεύγει από τους υπαλλήλους του Δικηγορικών Συλλόγων μέσω της λειτουργίας του εν λόγω ηλεκτρονικού συστήματος», είπε ο ίδιος.

Την προσομοίωση στη λειτουργία του συστήματος, που παρακολούθησε πλήθος δικηγόρων, έκανε χθες ο διευθυντής Πληροφορικής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Μανιός.

Συμμετοχή στο τουρνουά ποδοσφαίρου

Η συμμετοχή των τροφίμων σωφρονιστικών καταστημάτων σε εξωστρεφείς δράσεις χαρακτηρίζεται από την όσμωση με την κοινωνική καθημερινότητα, ως πρώτο βήμα της ομαλής επανένταξής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, και αποτελεί διαρκή και ταυτόχρονα κορυφαίο στόχο του σωφρονιστικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει ότι συνδιοργανώνει με το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας -με εκπροσώπηση από το Ενιαίο Επαγγελματικό- το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τίτλο «Σπάμε τα δεσμά» την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 16.00, στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες των Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, Δ.Σ.Β. Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας και του ΕΠΑΛ Αλμυρού.

«Λαμβανομένου υπόψη του κοινωνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης, καλούνται τα μέλη όλων των συμμετεχόντων να ενισχύσουν τους σκοπούς του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους τροφίμους του Καταστήματος.

Η συγκέντρωση των προσφερόμενων ειδών θα πραγματοποιηθεί για τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου στα Γραφεία του Συλλόγου (υπεύθυνη κα Έλενα Μπαϊράμη)», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου