ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μπλόκο στην Αξιολόγηση

νέο-μπλόκο-στην-αξιολόγηση-258084

Νέο «μπλόκο» στη διαδικασία της Αξιολόγησης από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Δοδοντσάκη για συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων χθες το πρωί, για να συζητηθούν προβλήματα των σχολείων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τοπικής ΕΛΜΕ, που φαίνεται ότι «διάβασε πίσω από τις γραμμές», προκήρυξη στάση εργασίας και «έκοψε μαχαίρι» κάθε συζήτηση γύρω από την Αξιολόγηση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με ηλεκτρονικό μήνυμα στους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Δοδοντσάκης, απηύθυνε κάλεσμα για συνάντηση, με θέμα «Σχολείο – Διοίκηση – Προβλήματα». Η συνάντηση ορίστηκε για χθες το πρωί, στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Η πρόσκληση σήμανε συναγερμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, που εκτίμησε ότι πίσω από τη συζήτηση κρύβεται νέα απόπειρα για την εφαρμογή του μέτρου της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Σημειώνεται ότι η πρώτη απόπειρα για ενημέρωση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων από τους σχολικούς συμβούλους για θέματα της αξιολόγησης, στις 26 Φεβρουαρίου, είχε μπλοκαριστεί, μετά από δυναμική κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που δημιούργησε ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο της αίθουσας όπου θα γινόταν η συνάντηση.

Αμεσα δούλεψαν και χθες τα αντανακλαστικά της τοπικής ΕΛΜΕ, που προκήρυξε νέα στάση εργασίας. Μάλιστα σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, έδωσε το παρόν στην αίθουσα όπου γινόταν η συνάντηση, εκφράζοντας την πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος κατά της αξιολόγησης, που σύμφωνα με τους ίδιους «προάγει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, με στόχο την είσοδο στη δημόσια εκπαίδευση ιδιωτών».

Η κίνηση των συνδικαλιστών προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και μερίδας Διευθυντών σχολικών μονάδων. Δεν έλειψαν μάλιστα και εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ μετά από έντονη συζήτηση, οι συνδικαλιστές – στελέχη της ΕΛΜΕ αποχώρησαν.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν διευθυντές στα σχολεία τους, όπως η ενημέρωση του myschool, θέματα που άπτονται του ΙΚΑ, αλλά και τα αυξημένα καθήκοντα των διευθυντών. Απόπειρες συζήτησης της Αξιολόγησης, «μπλόκαρε» ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης, που είναι και Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου