ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία μία ανάσα πριν τις απολύσεις

απεργία-μία-ανάσα-πριν-τις-απολύσεις-257994

Καταθέτουν… όπλα οι καθηγητές της Μαγνησίας, που παρά τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους, δεν εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν μάχη για την αποτροπή των πρώτων -μετά από 100 χρόνια- απολύσεων εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκλήθηκε χθες από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή των καθηγητών στις επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, ενάντια στις απολύσεις, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν ανάλογη της συμμετοχής τους στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση.

Μονάδες οι καθηγητές που έδωσαν το παρόν, με αποτέλεσμα –λόγω μη απαρτίας- η απόφαση να παρθεί σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, θα προταθεί στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών μόνο για την Παρασκευή 21 Μαρτίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα, πριν την απόλυση των πρώτων εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο, μεταξύ των οποίων και 31 καθηγητές επαγγελματικής εκπαίδευσης του νομού.

«Ο κλάδος δεν αντέχει τριήμερη απεργία», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης, αναφερόμενος στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 19 και 20 Μαρτίου και στην 24ωρη της ΟΛΜΕ στις 21 Μαρτίου, με την οποία συμπληρώνεται απεργιακό τριήμερο.

Οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο. Πρόταση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, είναι ανήμερα της 21ης Μαρτίου, οι καθηγητές να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης και να επιχειρήσουν να κλείσουν όλα τα σχολεία για να αποτραπούν οι απολύσεις συναδέλφων τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου