ΤΟΠΙΚΑ

Ενας ιστορικός τόμος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

ενας-ιστορικός-τόμος-του-δικηγορικού-258002

Το δεύτερο τόμο ενός ιστορικού βιβλίου, που περικλείει στις 480 σελίδες του τη συνέχεια της ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου από το 1950 και έπειτα -ο πρώτος τόμος κατέγραφε την ιστορία από το 1882 μέχρι και το 1950- θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση ο Δικηγορικός Σύλλογος, αύριο Σάββατο, στις 7.30μμ, με προσκεκλημένο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση, με την οποία ο μακροβιότερος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ρίχνει «αυλαία», καθώς μετά από τρεις επιτυχημένες θητείες, κατά τις οποίες εξέχουσα θέση είχαν οι εκδηλώσεις με την παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων του νομικού και όχι μόνο κόσμου, θα τον διαδεχθεί την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Λάζαρος Γαϊτάνης.

Κρατώντας στα χέρια του το δεύτερο τόμο, με συγγραφέα το δικηγόρο Γιώργο Τσολάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αναστάσιος Βολιώτης μίλησε χθες για ένα ιστορικό εγχειρίδιο, το οποίο αναδεικνύει την παρεμβατικότητα του Δ.Σ.Β. από το 1882 μέχρι και σήμερα και το χαρακτήρισε ως οδηγό για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων της σύγχρονης εποχής.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αντιμετώπισε την εκάστοτε αυθαιρεσία και έγινε ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των πολιτών. Ο συγγραφέας μέσα στο βιβλίο καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δικηγόροι, πως αντιμετωπίστηκαν τα κοινωνικά προβλήματα και πως δόθηκε λύση», υπογράμμισε ο κ. Βολιώτης και συμπλήρωσε ότι μέσα από τις σελίδες της έκδοσης αναδεικνύεται ότι ο Δ.Σ.Β. εκφράζεται με παρρησία στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, έχοντας κοινωνική παρεμβατικότητα σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος.

Οι τελευταίες διοικήσεις του Δ.Σ.Β., όπως είπε, προσέφυγαν σε μείζονος κοινωνικά ζητήματα όπως το μνημόνιο ή άλλα που έθιγαν δικαιώματα πολιτών. Τόνισε ότι τα μέλη του Συλλόγου, στα μεγάλα αξιώματα πολιτικής και κοινωνικής ζωής, έδειξαν απαράμιλλη ζωντάνια και μαχητικότητα.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου