ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρή από αναθυμιάσεις 83χρονη στα Άνω Λεχώνια

νεκρή-από-αναθυμιάσεις-83χρονη-στα-άνω-249922

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες στα Λεχώνια 83χρονη, όταν στο σπίτι της εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Η άτυχη γυναίκα απομακρυνόταν από το υπνοδωμάτιο της οικίας της στο σαλόνι όταν γύρω στις 09:15 έχανε τις αισθήσεις της και έπεφτε λιπόθυμη στο πάτωμα από τις εισπνοές διοξειδίου του άνθρακα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου προχώρησε άμεσα στη διάσωσή της. Η ηλικιωμένη παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, διασωληνώθηκε, αλλά λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Νεκρή είναι η Κλεονίκη Κοντογεωργίου, η οποία πριν πολλά χρόνια διατηρούσε με τον σύζυγό της κατάστημα υποδημάτων στην Ερμού. Ηταν πολύ γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Η κόρη της και ο γαμπρός της έτρεξαν άμεσα στην οικία της να δουν τι συνέβη. Σε κατάσταση σοκ η κόρη της έλεγε: «Γιατί να μη βγει έξω; Γιατί να μη βγει έξω;».

Ολα έγιναν από τη μία στιγμή την άλλη. Στη στάση λεωφορείου του Νο5 απέναντι από το σπίτι της ηλικιωμένης, σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης άκουσε μία φωνή να καλεί σε βοήθεια. Κοιτάζοντας προσεκτικότερα είδε πυκνό καπνό από το σπίτι της 83χρονης και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Το ίδιο έκανε και μία γειτόνισσα της ηλικιωμένης, η κ. Γεωργία Δημητρίου, η οποία στη συνέχεια έτρεξε να βοηθήσει τη γυναίκα.

«Εφθασα στην πόρτα και είδα ότι ήταν ανοιχτή, ενώ στην είσοδο υπήρχαν καμένα κάρβουνα και ξύλα και το πατάκι καιγόταν. Τη φώναζα να δω αν είναι μέσα, αν είναι καλά, δεν απαντούσε. Ταυτόχρονα ήρθαν και δύο νεαροί για βοήθεια που είδαν τον καπνό από μακριά. Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο σπίτι. Μέσα σε λίγα λεπτά ξεπηδούσαν φλόγες», περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Η γυναίκα ήταν ξύπνια, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά. Δεν κοιμόταν», σημείωσε. Προφανώς απομάκρυνε καιόμενα είδη από το σπίτι της και προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά, όταν έχασε τις αισθήσεις της. Οι πυροσβέστες έκαναν αναγνώριση του χώρου με θερμική κάμερα και βρήκαν τη γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα μεταξύ του υπνοδωματίου της και του σαλονιού.

Στο σημείο είχαν σπεύσει και βοήθεια συνολικά 11 πυροσβέστες με 3 υδροφόρα οχήματα και 2 βοηθητικά. Τέσσερις πυροσβέστες ανέσυραν την ηλικιωμένη από το πάτωμα και την παρέδωσαν σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ οι υπόλοιποι πυροσβέστες ξεκίνησαν την κατάσβεση. Η πλήρης κατάσβεση έγινε γύρω στις 12:00.

Όμως, δυστυχώς η ηλικιωμένη δεν τα κατάφερε. Η οικογένειά της ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο ότι εξέπνευσε. Το γεγονός προκάλεσε απέραντη θλίψη. Ο κ. Γρηγόρης Κομνηνάκης που έτρεξε με φίλο του να βοηθήσει την ηλικιωμένη όταν είδε από το αυτοκίνητό του τους καπνούς λέει: «Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να μπούμε στο σπίτι. Λίγα λεπτά νωρίτερα αν είχαμε φθάσει στο σημείο, θα τα είχαμε καταφέρει. Υπήρχε μεγάλη φλόγα. Πήραμε το λάστιχο και σβήσαμε τη φωτιά που υπήρχε έξω από το σπίτι. Ακόμη, δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το σοκ».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο όπου κοιμόταν η άτυχη ηλικιωμένη, όπου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές. Κάηκαν το κρεβάτι, είδη κλινοστρωμνής, έπιπλα, άλλα αντικείμενα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ξεκίνησε από το τζάκι, αλλά στη συνέχεια αυτό το ενδεχόμενο απορρίφτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι πυροσβέστες βρήκαν στον χώρο ένα θερμαντικό σώμα, το οποίο ίσως τελικά να είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τη φωτιά. Στον χώρο όπου εκδηλώθηκαν οι πρώτες σπίθες υπήρχε μεγάλος όγκος από εύφλεκτο υλικό. Αμεσα άρπαξαν φωτιά κουβέρτες, το κρεβάτι, χαρτιά, το ραμποτέ.

Οι πυροσβέστες αποσόβησαν τον κίνδυνο η πυρκαγιά να επεκταθεί στον πάνω όροφο της διπλοκατοικίας. Περιόρισαν τις ζημιές στον αρχικά καιόμενο χώρο, το υπνοδωμάτιο της άτυχης γυναίκας και έκαναν απορρύπανση. Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια συνεχίζεται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου