ΤΟΠΙΚΑ

Κατατέθηκε η πρώτη επώνυμη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

κατατέθηκε-η-πρώτη-επώνυμη-καταγγελί-249972

Η πρώτη επώνυμη καταγγελία σε βάρος Βολιώτη ιδιώτη γιατρού με αφορμή τον θάνατο ασθενούς από κορονοϊό, κατατέθηκε χθες επώνυμα στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Μετά την καταγγελία «βόμβα» στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που έκανε ο Βολιώτης Γιώργος Σκουφογιάννης, που έχασε τη σύζυγό του από κορονοϊό, ο 63χρονος χθες κατέθεσε αναφορά- καταγγελία στον επιστημονικό φορέα ζητώντας να διερευνηθεί η δράση του συγκεκριμένου ιδιώτη γιατρού.

Ο επαγγελματίας καταγγέλλει ότιμεβάση τη θεραπεία που συνέστησε και τις οδηγίες του συγκεκριμένου γιατρού, ουσιαστικά η σύζυγός του οδηγήθηκε καθυστερημένα για νοσηλεία στο Νοσοκομείο και τελικά κατέληξε από τον φονικό ιό στα 60 της χρόνια.

Με την επώνυμη καταγγελίαστα χέρια του πλέον ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίαςαναμένεται τις επόμενες μέρες να καλέσει σε ακρόαση τον συγκεκριμένο γιατρό, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Πρόκειται γιαιδιώτη γιατρόπου τις τελευταίες εβδομάδες φέρεται να «πρωταγωνιστεί» σε σειρά από ανεκδιήγητες επιστημονικά μεθόδους,οι οποίες «έστειλαν» στο Νοσοκομείο σε ημιθανή κατάσταση αρκετούς ασθενείς με κορονοϊό, ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για την αντιεπιστημονική του δράση, ενώ επίσης σε βάρος του έχει κινηθείπειθαρχική διαδικασία από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Οι συνταγές με τα φάρμακα που έχει συστήσει σε ασθενείς που κουράριζε, αντί να βοηθήσουν, τους οδήγησαν ένα βήμα πριν τον θάνατο… όπως λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας γίνει «μάρτυρες» ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα με κατεστραμμένο αναπνευστικό σύστημα, οξυγόνο στα «Τάρταρα» και με επιπλοκές που δύσκολα αντιμετωπίζονται, ειδικά όταν ο ασθενής φτάσει καθυστερημένα για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τι επισημαίνει στην αναφορά του ο σύζυγος της θανούσης

Μεταξύ άλλων ο 63χρονος σύζυγος της θανούσης στην αναφορά του επισημαίνειπως η θεραπεία με τα φάρμακα που υπέδειξε ο γιατρός δεν βοήθησε.

Την ίδια στιγμή επέμενε ότι θα πρέπει να παραμένουν σπίτι και πως θα γίνουν καλά με τη δική του αγωγή.

«Μας είπε ότι είναι σε διαθεσιμότητα, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί και μετά αφού έγραψε τα φάρμακά μας είπε ότι θα βρει έναν δικό του γιατρό να τα συνταγογραφήσει. Ακόμη μας ενημέρωσε ότι έχει έναν γνωστό στη Θεσσαλονίκη στον οποίο θα μεσολαβήσει ο ίδιος για να εφοδιαστούμεμε φιάλες οξυγόνου σε τιμή λογική. Για την οξυγονοθεραπεία μας έστειλε να πάρουμε φιάλες οξυγόνου από άλλο σπίτι ασθενούς», συνεχίζει στην αναφορά του ο 63χρονος.

Ακόμη υπογραμμίζει ότι τόσο η σύζυγός του, όσο και ο ίδιος μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο εσπευσμένα με πολύ σοβαρά συμπτώματα, μολονότι ο γιατρός τους απέτρεπε λέγοντας ότι «αν πάτε στο Νοσοκομείο, θα φύγετε πεθαμένοι από εκεί».

«Μην ακούτε τι λένε. Να δείτε τι θα πάθουν σε τέσσερα πέντε χρόνια αυτοί που κάνουν το εμβόλιο. Θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα» έλεγε συνέχεια.

Σημειώνεται πως η 60χρονη διασωληνώθηκε σχεδόν αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο. Ο κορεσμός της ήταν κάτω από 80. Μία μέρα μετά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε τον περασμένο Νοέμβριο.

Πιο τυχερός ο σύζυγός τηςμετά από 20ήμερη νοσηλεία και αφού δοκιμάστηκε σκληρά, σήμερα προσπαθεί να ανακάμψει, πήρε εξιτήριο από το Αχιλλοπούλειο.Εχει περάσει ενάμιση μήνας και ακόμη δίνει τη μάχη της αποκατάστασης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου