ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Διγλωσσία από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

μαραβέγιας-διγλωσσία-από-τον-συριζα-γ-248629

Για διγλωσσία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με θέμα «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Στην έναρξη της τοποθέτησής του ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στην μελέτη του καθηγητή Τσιόδρα και έσπευσε να συμφωνήσει με την δήλωση του πρώην υπουργού υγείας, κ. Αν. Ξανθού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι προφανώς απαράδεκτη η εργαλειοποίηση της επιστημονικής έρευνας και η εκμετάλλευση της στον πολιτικό ανταγωνισμό. «Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Ξανθού που προσπάθησε με φωνές να τον διακόψει. Ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε, επίσης, να υπογραμμίσει τη διαφοροποίηση του κ. Ξανθού απέναντι στις έωλες – όπως είπε – καταγγελίες, που ακούστηκαν από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν VIP-ΜΕΘ.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη δήλωση του Δημ. Παπαδημούλη, στο Ευρωκοινοβούλιο, υπέρ της επιτάχυνσης του εμβολιασμού ως μόνου δρόμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το προφανές για την Κυβέρνηση, η οποία έχει δημόσια και επανειλημμένα διακηρύξει την ύψιστη σημασία του εμβολιασμού, την ώρα που δεχόταν καταιγισμό επιθέσεων, ακόμη και για πειραματικά εμβόλια.

«Από τη μία έχουμε τον κύριο Παπαδημούλη να αναγνωρίζει τον κρισιμότατο ρόλο του εμβολίου και της διαδικασίας των εμβολιασμών και από την άλλη έχουμε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση, στην οποία ισχυρίζεται, ότι ”ο εμβολιασμός δεν αποτελεί διαβατήριο επιστροφής στην κανονικότητα για κανένα”», είπε ο κ. Μαραβέγιας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά τόσο τη δήλωση Παπαδημούλη, όσο την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πρέπει να εκφράσετε συντεταγμένα θέσεις κοντά στην αλήθεια, διότι χρησιμοποιείτε κατ΄ εξακολούθηση το ρητό ότι επαναλαμβανόμενο το ψέμα, στο τέλος γίνεται αλήθεια», τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι όλα τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται στη διαχείριση του ΕΚΑΒ και δεν μπορεί να γίνει διάκριση των ασθενών ανάμεσα σε Covid και non Covid. Επίσης, επέκρινε τον αγορητή του ΣΥΡΙΖΑ πως απέφυγε να παραδεχτεί ότι, μέσα και από τη μελέτη Τσιόδρα, προκύπτει η αναγκαιότητα να εμβολιαστούν άπαντες.

«Θεωρώ, ότι απέχετε, δυστυχώς, πάρα πολύ από την έκφραση λόγου που θα έδινε στιβαρότητα και διάθεση σύσσωμης παρότρυνσης εκ μέρους του πολιτικού κόσμου προς την ελληνική κοινωνία, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε, είναι αυτό που πρέπει να πετύχουμε, είναι αυτό που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την πανδημία», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου