ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Να εμβολιαστεί άμεσα το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης των φυλακών

κων-μαραβέγιας-να-εμβολιαστεί-άμεσα-τ-654480

Τον άμεσο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού όλου του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, ζητεί με Αναφορά του προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Υγείας κ. Β. Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επικαλούμενος και τη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκε πρόσφατα στις φυλακές του Βόλου.

Ειδικότερα, η Αναφορά του κ. Μαραβέγια στηρίζεται σε σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της ασκούν τα καθήκοντα τους σε έναν ιδιαίτερα ευάλωτο χώρο εργασίας και μεταξύ άλλων έχουν την ευθύνη μεταγωγής και φρούρησης κρατουμένων ασθενών με covid-19 και των ύποπτων κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένο στον κίνδυνο. Μάλιστα, ήδη καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στους κόλπους της Υπηρεσίας σε πανελλαδικό επίπεδο, δεκάδες είναι οι νοσηλευόμενοι και δυστυχώς η Ομοσπονδία θρηνεί την τραγική απώλεια ενός μέλους της.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της συνεχιζόμενης έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στα καταστήματα κράτησης της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Βόλου, ο κ. Μαραβέγιας τονίζει ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να εμβολιαστεί άμεσα κατά του κορονοϊού το σύνολο των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, όπως αξιώνει η Ομοσπονδία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου