ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για 33χρονη που έφυγε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

θρήνος-για-33χρονη-που-έφυγε-από-κορονοϊ-250103

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία η απώλεια 33χρονης από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Η άτυχη γυναίκα ήταν πλήρως εμβολιασμένη, αντιμετώπιζε όμως σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα, με αποτέλεσμα να καταλήξει από επιπλοκές, που της προκάλεσε ο φονικός ιός.

Η νεαρή γυναίκα ήταν έτοιμη να παντρευτεί. Σχεδίαζε τον γάμο της και έκανε όνειρα να ζήσει μία όμορφη ζωή δίπλα στον αγαπημένο της. Δυστυχώς όμως η μοίρα στάθηκε σκληρή, έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας τους δικούς της ανθρώπους σε βαρύ πένθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου αρχές Δεκεμβρίου. Αρχικά νοσηλευόταν στη Β’ Κλινική covid. Στην πορεία όμως οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Από τις 11 Δεκεμβρίου έδινε τη μάχη να ξεπεράσει τη δοκιμασία. Γιατροί και νοσηλευτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια. H καρδιά της δεν άντεξε. Η 33χρονη άφησε την τελευταία της πνοή πρόωρα και άδικα.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Το Σαββατοκύριακο κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού ακόμη δύο άτομα στο Αχιλλοπούλειο. Πρόκειται για δύο άνδρες 84 και 90 ετών οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό.

Την ίδια ώρα οι νοσηλείες έχουν μειωθεί αισθητά. Έξι ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, 2 σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ενώ στις κλινικές COVID νοσηλεύονται 69 συνολικά άτομα.

Η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ και στις κλινικές είναι ανεμβολίαστη.

Συνολικά από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μετά στη Μαγνησία πέθαναν από κορονοϊό 522 συμπολίτες, 501 στο Αχιλλοπούλειο και άλλα 21 άτομα σε άλλα νοσοκομεία ή στα σπίτια τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου