ΤΟΠΙΚΑ

Εργα στη Νέα Αγχίαλο

εργα-στη-νέα-αγχίαλο-248515

Την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου προωθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Η σημαντικότερη παρέμβαση αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου Νέας Αγχιάλου, προϋπολογισμού 10.180.000 ευρώ.

Ηδη το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ σε πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε την οριστική παραλαβή της μελέτης προκειμένου να σταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ για προέγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου. Η ΔΕΥΑΜΒ εξασφάλισε την ολοκλήρωση και χρηματοδότηση της μελέτης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ, στο οποίο είναι καταρχήν ενταγμένο και το αντίστοιχο έργο. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή, καθώς θα λύσει πιεστικά προβλήματα των κατοίκων και θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τον κόλπο του Παγασητικού.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, σε όλα τα τμήματα της περιοχής θα κατασκευαστούν εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης με τη μέθοδο της βαρύτητας και θα είναι ακτινωτά γεγονός που δίνει το πλεονέκτημα της εύκολης διερεύνησής τους σε περίπτωση επέκτασης της πόλης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τα λύματα, ανά τομείς θα συγκεντρώνονται σε τρία αντλιοστάσια ενώ η μεταφορά των λυμάτων από αντλιοστάσιο σε αντλιοστάσιο μέχρι τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού στο Βόλο θα γίνεται μέσω δικτύου διδύμων καταθλιπτικών αγωγών πολυαιθυλενίου διατομών Φ250, Φ280 και Φ315.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη φάση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Νέας Αγχιάλου, που αφορά την αναβάθμιση, επέκταση και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στη παραλιακή ζώνη καθώς και στους οικισμούς.

Παρέμβαση στον τομέα πρασίνου

Ηπιες παρεμβάσεις στο αστικό και περιαστικό πράσινο υλοποιήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου από την Υπηρεσία Πρασίνου με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων σε επιλεγμένα σημεία. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκε παρέμβαση στην είσοδο της πόλης όπου κλαδεύτηκαν οι ευκάλυπτοι εκατέρωθεν της εθνικής οδού, οι οποίοι είχαν φτάσει σε μεγάλο ύψος και εγκυμονούσαν κινδύνους από την πτώση κλαδιών. «Πέραν αυτού, όμως», όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Πελεκάνος «το σημείο όπου έγινε η παρέμβαση αποτελεί την είσοδο της πόλης και παρουσιάζει αυξημένη κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας.»

Στο μεταξύ, ξεκινούν τον επόμενο μήνα οι εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης του αγροτικού και εσωτερικού οδικού δικτύου της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κακοτεχνίες που υπάρχουν. Τα Συμβούλια της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ήδη ιεραρχούν τις προτεραιότητες και τα αιτήματα των πολιτών ενόψει έναρξης της εργολαβίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου