ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλέγγυα στους αγώνες και τα αιτήματα των μικροπωλητών

αλληλέγγυα-στους-αγώνες-και-τα-αιτήμα-248477

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» μαζί με στελέχη της παράταξης συναντήθηκαν την Πέμπτη 6/3 με τον πρόεδρο της ένωσης μικροπωλητών λαϊκών αγορών «Γόρδιος Δεσμός» κ. Αντρέα Αϊβαζόγλου και με μέλη του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί σαν σωματείο για την επίλυση τους.
Ο κ. Αϊβαζόγλου αρχικά αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την απόφαση για το άνοιγμα του επαγγέλματος και τις άδειες των μικροπωλητών , οι οποίες λήγουν αυτοδικαίως στις 31/10/2014, ενώ η μεταφορά και η κληροδοτησή τους σε τρίτα πρόσωπα καθίσταται από το νομικό πλαίσιο ιδιαίτερα δύσκολη.
Σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος του «Γόρδιου Δεσμού» επεσήμανε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου. Μερικά από αυτά είναι η έλλειψη καθαριότητας και βασικών δομών υγιεινής, τα θέματα που ανακύπτουν με τους δρόμους, που βρίσκονται ανά καθορισμένο χρονικό διάστημα οι λαϊκές αγορές, για τους οποίους έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση από το σύλλογο και οι παράνομοι χωρίς άδεια μικροπωλητές.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την σημερινή Δημοτική Αρχή η οποία όπως υπογράμμισε ο κύριος Αϊβαζόγλου δεν δίνει την παραμικρή σημασία στις λαϊκές αγορές και στα δίκαια αιτήματα των μικροπωλητών. Επίσης αναφέρθηκε πως έχει γίνει πρόταση στη σημερινή Δημοτική Αρχή από το Σύλλογο, έτσι ώστε τα απορρίμματα των λαϊκών αγορών να διατίθονται προς ανακύκλωση, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Από πλευράς του ο κ. Πατσιαντάς και στελέχη της δημοτικής παράταξης δήλωσαν πως θα είναι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στους δίκαιους αγώνες των εμπόρων των λαϊκών αγορών ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος και την λήξη των αδειών τους.

Επίσης τονίστηκε ότι βασική προτεραιότητα είναι η κυβερνητική ανατροπή ώστε να αποφευχθεί η εξόντωση των επαγγελματιών και η Δημοτική Αρχή να ανακτήσει τα δικαιώματα της και τα κονδύλια που έχουν κοπεί από τους Δήμους εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Τέλος, η Δημοτική Παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και τώρα και μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι πάντα ανοικτή σε διάλογο και εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του κλάδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου