ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα το γιορτινό τραπέζι του Δήμου Βόλου

σήμερα-το-γιορτινό-τραπέζι-του-δήμου-β-245613

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Ερμού, μπροστά από το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, θα στηθεί το γιορτινό τραπέζι αγάπης που προσφέρει κάθε χρόνο ο Δήμος Βόλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Φέτος, το γεύμα όπως και τα μαχαιροπήρουνα θα δοθούν συσκευασμένα στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Την πρωτοβουλία του Δήμου για τη διοργάνωση γιορτινού τραπεζιού με δωρεάν φαγητό και ποτό την προπαραμονή των Χριστουγέννων, τίμησε ο επιχειρηματικός κόσμος εντός και εκτός της πόλης και ένα πλήθος εθελοντών, που θα συμβάλλουν για να υλοποιηθεί μία εκδήλωση η οποία εκφράζει το αίσθημα αλληλεγγύης των κατοίκων του Βόλου.

Η βραδιά περιλαμβάνει εδέσματα τα οποία θα διατεθούν δωρεάν αλλά και μουσικό πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει η Λαϊκή Ορχήστρα «Διπλοπενιές».

Στη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι διοργανωτές, οι δημότες της πόλης καλούνται να συμμετάσχουν οικογενειακά, με φίλους και συγγενείς, με κάθε άνθρωπο της πόλης που αισθάνεται την ανάγκη να γιορτάσει με τους συμπολίτες του τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Η φετινή διοργάνωση θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες μόνο ως προς τα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας και συγκεκριμένα τα εδέσματα θα προσφερθούν ζεστά μεν, αεροστεγώς συσκευασμένα δε, τα γλυκά, τα μαχαιροπίρουνα καθώς και οι μερίδες ψωμιού θα διατεθούν επίσης σε συσκευασίες, ενώ για να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων θα στηθεί ένα μεγάλο σε μήκος τραπέζι από το οποίο ο δήμαρχος Βόλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι με μάσκες και γάντια θα σερβίρουν στον κόσμο, ενώ οι εθελοντές θα φροντίζουν για την ασφαλή τήρηση των αποστάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου