ΤΟΠΙΚΑ

Τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Νικολάου γιορτάζει ο Βόλος

τη-μνήμη-του-πολιούχου-της-αγίου-νικολ-279123

Με την δέουσα λαμπρότητα, έντονη προσμονή, αλλά και προσοχή, λόγω της σοβούσης πανδημίας, ο Βόλος πανηγυρίζει την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου του Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό μας Ναό. Η φετινή πανήγυρις λαμπρύνεται έτι περισσότερο από την παρουσία δύο ιερότατων σεβασμάτων της Εκκλησίας μας, της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς, Εφόρου και Προστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και του τεμαχίου της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς της επαρχίας Αλμυρού.

Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής.

Τόσον ο Μέγας Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία της εορτής θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 5μ.μ. θα ψαλούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση, το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει, παρουσία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Η Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 7/12, οπότε, μετά την Θεία Λειτουργία, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς και η Τιμία Ζώνης της Παναγίας μας θα αναχωρήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου