ΤΟΠΙΚΑ

Γκρίνιες ασφαλισμένων στο Βόλο λόγω μεταφοράς του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ

γκρίνιες-ασφαλισμένων-στο-βόλο-λόγω-μ-23857

Υποβαθμισμένες παροχές υγείας καταγγέλλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μεγάλη ταλαιπωρία και έντονες διαμαρτυρίες από τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ στο Βόλο που εδώ και δέκα περίπου μέρες εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ. Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί τρόπος για να πληρώνονται οι παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Την αγανάκτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να πληρώνονται οι παροχές σε χρήμα από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου – Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών του στο ΙΚΑ.

Οπως υποστηρίζουν οι ασφαλισμένοι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος να πληρώνονται οι παροχές σε χρήμα (έξοδα κηδείας-κατασκηνώσεις κ.λπ.), ενώ η έκδοση βιβλιαρίων, οι μεταβολές στο μητρώο και η έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας εξυπηρετούνται με δυσκολία, καθώς οι υπάλληλοι που έχουν οριστεί από το Ι.Κ.Α. από τον πρώην Ο.Π.Α.Δ. για να εξυπηρετούν τα αντικείμενα του πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κλάδων στο Νομό.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών ασφαλισμένων που έχουν μήνες να πληρωθούν.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσίων υπαλλήλων από τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής έχουν θέσει το θέμα στο ΙΚΑ υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α. για να γίνεται άμεσα η πληρωμή των παροχών σε χρήμα καθώς και για την απασχόληση με τα αντικείμενα του πρώην Ο.Π.Α.Δ. ικανού αριθμού υπαλλήλων ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν βελτιώνονται οι δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας σε χρήμα προς τους ασφαλισμένους, αφού αυτές θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το ίδιο ποσοστό εισφορών, ενώ δεν εξαγγέλλεται κάποια νέα παροχή.

Αντίθετα, ούτε οι ήδη υπάρχουσες παροχές δεν διασφαλίζονται, καθώς το ΙΚΑ παρουσιάζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα ενώ ο ΟΠΑΔ ήταν οικονομικά υγιής για αυτό και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου