ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε κλήσεις για δίκυκλα στο κέντρο του Βόλου

εβρεξε-κλήσεις-για-δίκυκλα-στο-κέντρο-235192

Βροχή έπεσαν χθες, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας Βόλου για παράνομα σταθμευμένα -σε πεζοδρόμια της Ιάσονος και Δημητριάδος, Κουμουνδούρου και Ερμού- δίκυκλα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε διάστημα δύο ωρών χθες το πρωί, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν 27 κλήσεις για στάθμευση δικύκλων σε πεζοδρόμια, ενώ το απόγευμα, ακολούθησε και δεύτερος… γύρος στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Οπως και χθες έτσι και σήμερα θα βεβαιώνονται μόνο κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας. Από Δευτέρα όμως βγαίνει γερανός για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων δικύκλων από τα πεζοδρόμια της πόλης.

Επικεφαλής στην επιχείρηση απελευθέρωσης των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα χθες το πρωί, τέθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Συνοδεία στελεχών της δημοτικής αρχής «χτένισαν» Ιάσονος και Δημητριάδος, απευθύνοντας συστάσεις στους πολίτες για την απομάκρυνση των μοτοποδηλάτων τους από τα πεζοδρόμια.

Ακολουθούσε κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας που βεβαίωνε κλήσεις στους παράνομους, ύψους 40 ευρώ.

Ουσιαστικά χθες, τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο απελευθέρωσης των πεζοδρομίων από παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα, με το δήμαρχο, Αχ. Μπέο, να προειδοποιεί ότι από Δευτέρα, βγαίνει και γερανός.

«Η δημοτική αστυνομία θα κόβει κλήσεις σε όλα τα μηχανάκια που είναι παράνομα σταθμευμένα και καταλαμβάνουν πεζοδρόμια. Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή, στο κέντρο της πόλης, να υπάρχουν πάνω από 20 χωροθετημένα σημεία στάθμευσης ειδικά για μηχανάκια και ποδήλατα και οι ιδιοκτήτες τους να μη συμμορφώνονται και να τα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει και γερανός. Ηρθαμε σε συμφωνία και υπογράψαμε σύμβαση με εταιρεία η οποία έχει ιδιόκτητο χώρο φύλαξης και γερανό. Εάν δεν συμμορφωθούν, κακό του κεφαλιού τους. Η πόλη αλλάζει. Είτε το θέλουν είτε όχι. Και στέλνω ένα μήνυμα: η πόλη ομορφαίνει. Δεν είναι κακό να περπατήσουμε 100 μέτρα. Ολοι μας.

Αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος.

Τα πεζοδρόμια ιδίως στο κέντρο ήταν κατειλημμένα από δεκάδες μηχανάκια

Σε ρόλο… τροχονόμου, ο δήμαρχος Βόλου απηύθυνε συστάσεις στους πολίτες για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων δικύκλων

Μόνο σε δύο ώρες η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε 27 πρόστιμα

Επέκταση του «πόρτα – πόρτα»

Επέκταση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» από το νέο έτος και σε άλλους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, ανακοίνωσε εξάλλου χθες, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Οι κάδοι δεν θα επιστρέψουν σε Ιάσονος και Δημητριάδος. Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε αναφορικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου