ΤΟΠΙΚΑ

Πάρκινγκ για δίκυκλα στην Πλατεία Ελευθερίας

πάρκινγκ-για-δίκυκλα-στην-πλατεία-ελε-455713

Μετά τα τραπεζοκαθίσματα και τα περίπτερα…

Νέες λειτουργίες στην Πλατεία Ελευθερίας, μετά την τοποθέτηση του νέου σιντριβανιού που προσελκύει πολλούς επισκέπτες, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προσθέσει στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου, στο τμήμα μεταξύ Γαλλίας και Ανθ. Γαζή νέες χρήσεις όπως η στάθμευση ποδηλάτων με την τοποθέτηση μόνιμων καλαίσθητων ποδηλατοστασίων σε σχήμα σπείρας αλλά και να προβεί σε διαγραμμίσεις για την στάθμευση δικύκλων.

Για τη διέλευση ποδηλάτων, φαίνεται πως δεν υπάρχει ζήτημα καθώς κινούνται χωρίς προβλήματα στο δίκτυο των πεζοδρόμων ενώ στο σημείο, υπάρχει ήδη μια πολλαπλή θέση στάθμευσης ποδηλάτων, δίπλα στο πέτρινο τοιχίο της πλατείας, μεταξύ Γαλλίας και πρώτου διαδρόμου από την Αντωνοπούλου προς το σιντριβάνι.

Τα υπόλοιπα ποδηλατοστάσια και οι θέσεις για τις μοτοσικλέτες θα προσδιοριστούν στην πλάτη της καφετέριας της πλατείας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης, τόνισε πως οι δικυκλιστές χρησιμοποιούν τους χώρους που προσδιορίζονται στο οδόστρωμα όπως στην Γκλαβάνη κ.α., πρακτική που είχε ξεκινήσει στο κέντρο του Βόλου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με επιτυχημένες παρεμβάσεις στην Μαυροκορδάτου, στη Γαμβέτα, στην Κουμουνδούρου κ.α.

Ωστόσο, η πεζοδρομημένη Αντωνοπούλου, με τη λειτουργία σήμερα δύο καφέ και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, διαφέρει από την Γκλαβάνη ή την Ογλ καθώς από την Αντωνοπούλου δεν διέρχονται οχήματα και πλέον, με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, θα επιτρέπεται σε δίκυκλα να χρησιμοποιούν τον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νικ. Στόικος καταψηφίζοντας την εισήγηση του Θ. Σταυρίδη, τόνισε πως θα επέλθει αλλαγή χρήσης του πεζόδρομου που αποτελεί επέκταση της πλατείας. «Πως θα προσεγγίζουν το χώρο στάθμευσης δίκυκλα αν δεν περνούν δίπλα από τα τραπεζοκαθίσματα της Αντωνοπούλου – Γαλλίας; Ηδη οι ελεύθεροι διάδρομοι διέλευσης πεζών στο σημείο είναι περιορισμένοι. Σε αυτό το χώρο θα δημιουργήσετε διάδρομο διέλευσης μοτοποδηλάτων;» διερωτήθηκε, ενώ δεν απαντήθηκε γιατί οι χώροι στάθμευσης δικύκλων, δεν γίνονται επί του οδοστρώματος στην Ανθ. Γαζή, μεταξύ Αντωνοπούλου – Ελ. Βενιζέλου.

Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκαν περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για αφαίρεση ή ανάκληση άδειας λειτουργίας λόγω διαφόρων παραβάσεων όπως υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, επέκταση τραπεζοκαθισμάτων καθ’ υπέρβαση της άδειας, ηχορύπανση κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου