ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι άλλες χαμένες ευκαιρίες στο Ν. Πήλιο»

οχι-άλλες-χαμένες-ευκαιρίες-στο-ν-πήλ-234628

Η μείζονα μειοψηφία δηλώνει πως «θα βάλει φρένο στην απραξία της Δημοτική Αρχής»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ν. Πηλίου, εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικρίνοντας το δήμαρχο και τους συνεργάτες του για απραξία.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε στις αιχμές της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου σε βάρος της παράταξής μας «Ολοι μαζί για το Νότιο Πήλιο» και ειδικά στον επικεφαλής μας κ. Απ. Διανέλλο.

Η πρεμούρα της πλειοψηφίας καταδεικνύει ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση γιατί κατάλαβε ότι έχει να αντιμετωπίσει μια ενιαία και ισχυρή μείζονα αντιπολίτευση. Μια παράταξη που δεν εγκλωβίζεται σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με τον Φορτούνα και τους …σωματοφύλακές του αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει να επαναφέρει το Δήμο Νοτίου Πηλίου στη θέση που του αξίζει ώστε οι δημότες του και οι κάτοικοι της περιοχής μας να είναι όχι μόνο ικανοποιημένοι αλλά και υπερήφανοι.

Καταρχήν να μην ξεχνούν ότι στη Δημοτική τους ομάδα έχουν μέλη που συμμετείχαν σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές πρώην Δήμων και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης και τότε και τώρα. Για τα χρέη που παρέλαβαν από τους πρώην Δήμους, ένα μεγάλο ποσοστό ας το χρεώσουν στον κ. Φορτούνα, για το πραγματικό χρέος που άφησε στην Κοινότητα Τρικερίου και όχι αυτό που εμφανίζεται στους Δημότες. Επίσης να πουν στους Δημότες ότι το κράτος τους έδωσε επιχορήγηση για την τακτοποίηση οφειλών των πρώην Δήμων και ένα μέρος από το ποσό αυτό το χρησιμοποίησαν για οφειλές από το 2011 έως και το 2013, λίγο πριν την προεκλογική περίοδο του 2014.

Οσο για τις δικαστικές διαμάχες που αφορούν τους πρώην Δημάρχους ή άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η Δημοτική Αρχή Φουρτούνα, θα αποφανθεί για όλες η δικαιοσύνη και μέχρι τότε ας πάψουν με σχολιασμούς να επιχειρούν τη δημιουργία κλίματος αμνηστίας.

Σύντομα η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί και με τη δική τους διαχείριση για να δούμε πότε ήταν τελικά η εποχή της ρουσφετολογίας, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των συνεχών απευθείας αναθέσεων κ.α.

Επί πέντε συνεχόμενα χρόνια κ. δήμαρχε, έχετε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κανένας δεν σας έβαλε το παραμικρό εμπόδιο για την υλοποίηση του προγράμματός σας. Αποτέλεσμα; Παραγωγή έργου μηδέν!

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί κ. δήμαρχε, τώρα πλέον κρίνεστε για τα δικά σας έργα, τη δική σας θητεία και δεν έχετε καμία δικαιολογία να επικαλείστε μετά από πέντε χρόνια μεγαλοπρεπέστατης απραξίας, τις συνηθισμένες γραφικές δικαιολογίες περί καμένης γης που παραλάβατε από τους προηγούμενους. Η περίοδος χάριτος που είχατε από το λαό του Νοτίου Πηλίου έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

Οσο για τα έργα που αναφέρετε, ας αφαιρέσετε από τη φτωχή λίστα των 4-5 έργων που επικαλείστε, το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, το δρόμο προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής που επίσης χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια.

Επίσης να αναφέρετε στους Δημότες ότι υπήρχαν ώριμες μελέτες από τον πρώην Δήμο Σηπιάδος για την ύδρευση Μικρό – Χονδρή Αμμος, την Ανάπλαση Λαύκου, την οδοποιία Πατριχώρι – Μουρτιάς – Πάλτση (ημιτελής). Κι όμως, έμειναν μελέτες…

Ωριμη μελέτη επίσης υπήρχε για το δρόμο προς την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνα στο Δ.Δ. Προμυρίου δίχως να προκύψει ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Δυστυχώς η απουσία προγραμματισμού και διεκδίκησης που επιδεικνύετε, στερούν πόρους και έργα που θα βελτίωναν ακόμη και την καθημερινότητα των δημοτών.

Πότε θα λογοδοτήσετε για τις χαμένες ευκαιρίες;

Πότε θα βρείτε τη γενναιότητα του πολιτικού άνδρα να ομολογήσετε την αδυναμία σας να ανταποκριθείτε στις ελάχιστες απαιτήσεις της θέσης που κατέχετε;

Για το φράγμα Παναγιώτικο καιρός είναι μετά από 5 χρόνια να εγκαταλείψετε παρελκυστικές πρακτικές, να σταματήσετε να κρύβεστε πίσω από την Περιφέρεια ή να συγκαλείται δήθεν επιτροπές, να προσκαλείτε στην περιοχή ειδικούς επί ειδικών και εμπειρογνώμονες που θα συντάξουν νέες μελέτες οι οποίες με την απραξία που σας χαρακτηρίζει, ουδέποτε θα ολοκληρωθούν και φυσικά ποτέ δεν θα υλοποιηθούν.

Για το λιμάνι του Πλατανιά είχε ξεκινήσει η μελέτη από το Δήμο Σηπιάδος επί Νομαρχίας Παπατόλια, το δε λιμάνι της Αγ. Κυριακής, είναι μια ακόμη αμαρτωλή ιστορία για τους Τρικεριώτες ψαράδες που βιώνουν καθημερινά την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής και στο θέμα της υδροδότησης της περιοχής, ιδιαίτερης πατρίδας του Δημάρχου, με αποτέλεσμα να δαπανώνται κάθε χρόνο τεράστια ποσά για τη μεταφορά νερού με υδροφόρα.

Καλά είναι κύριοι της πλειοψηφίας, τα …μεγάλα έργα και οι παχιές δηλώσεις, αλλά θα μας επιτρέψετε να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, γιατί βλέπουμε ότι δεν είστε ικανοί να αντιμετωπίσετε ούτε την καθημερινότητα στο Δήμο. Από χειρισμούς σας έχει πληγεί η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Δήμου μας, από τους προμηθευτές και οι αγωγές στο Δήμο έρχονται η μία πίσω από την άλλη.

Η καθημερινότητα είναι δίπλα μας κ. δήμαρχε και όλοι γνωρίζουμε τις πρακτικές που χρησιμοποιείτε, τους ημέτερους που εξυπηρετείτε και περισσότερο τα γνωρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών στη οποία δεν επιθυμείτε να απευθυνθείτε και να παρέχετε την παραμικρή βοήθεια.

Η καθαριότητα παραμένει ακόμη ζητούμενο και το θέμα έχει απασχολήσει Κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ με επικριτικές αναφορές στο Δήμο. Για εργασίες συντήρησης στα χωριά μας, στον δημοτικό φωτισμό κ.α. μόνο αρνητικά σχόλια διατυπώνονται ενώ στην ύδρευση, με τις συχνές βλάβες που διαρκούν ημέρες, διακοπές, λανθασμένες καταμετρήσεις κ.α. η κατάσταση είναι επίσης τραγική και επαφίεται στο φιλότιμο μερικών ανθρώπων για να μην διψάσουν τα χωριά.

Στο στενό περιβάλλον των συνεργατών σας κ. Δήμαρχε, οι εσωτερικές διαμάχες, που δεν πηγάζουν από ζητήματα του δήμου, ακυρώνουν κάθε ελπίδα για υλοποίηση έργου.

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή Φουρτούνα, είναι ικανή μόνο για σενάρια.

Αγροτική οδοποιία, Υδρευση και Δημοτικός φωτισμός έχουν τα χάλια τους. Υπάρχουν Δημοτικά Διαμερίσματα στα οποία δεν μπορείτε ούτε έναν αναμεταδότη να τοποθετήσετε, με αποτέλεσμα οι δημότες να στερούνται ακόμα και τηλεόραση να δούνε (Προμύρι, Ξυνόβρυση, Χόρτο)

Οσο για τη στάση μας στο θέμα των λατομείων και των καταδυτικών πάρκων, σας δώσαμε να καταλάβετε ότι πρώτα πρέπει να διαβουλεύεστε με τους δημότες και τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι να παίρνετε μονομερείς αποφάσεις σε βάρος τους.

Το σλόγκαν σας ότι για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από εσάς, είναι ξεπερασμένο και δεν πείθετε κανέναν, αν δεν το έχετε καταλάβει.

Πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου