ΤΟΠΙΚΑ

Στα χρώματα της Γαλλίας «ντύθηκε» το δημαρχείο Βόλου

στα-χρώματα-της-γαλλίας-ντύθηκε-το-δ-234149

Με τα εθνικά χρώματα της Γαλλίας φωταγωγήθηκε από την Κυριακή το δημαρχείο Βόλου ως συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης στα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Παρίσι με το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων. Επίσης, θα αναρτηθεί η γαλλική σημαία μαζί με αυτές της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα θα τελεστεί στο Δημαρχείο επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης.

Στη φωταγώγηση συγκεντρώθηκαν αρκετοί Βολιώτες προκειμένου να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι όπως και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι άφησαν ένα τριαντάφυλλο μπροστά από το Δημαρχείο αποτίοντας φόρο τιμής στα εκατοντάδες θύματα.

Από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο εστάλη προς τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο οποίο τονίζεται « εξονόματος των πολιτών του Βόλου δεχθείτε παρακαλώ τα ειλικρινή συναισθήματα οδύνης και αλληλεγγύης στην τραγωδία που βιώνει ο φίλος γαλλικός λαός. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό σας».

Οχι στο φόβο

Στο μεταξύ στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος χθες από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα γεγονότα είναι ραγδαία και η σύγκρουση αναπόφευκτη, με υπόβαθρο ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο: τον θρησκευτικό φανατισμό. Είναι ένας παράγοντας απρόβλεπτος, από τον οποίο δύσκολα προστατεύεται κανείς… Δυστυχώς, στην εποχή μας δε μπορέσαμε να εξαλείψουμε τη βία, που έχει πολλαπλές μορφές. Στην περίοδο που θα ακολουθήσει για όλους μας εκείνο που θα επιδιώξουν οι άνθρωποι του φανατισμού είναι να ενσπείρουν το φόβο. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σ’ αυτόν τον εκβιασμό. Οχι, πρέπει να κρατήσουμε γερά την πίστη και την αυτοσυνειδησία μας και να αρνηθούμε σθεναρά τις συνέπειες του φόβου».

Σε μήνυμά του εξάλλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σημειώνει τα εξής: «Η παράφρονα προσπάθεια όμως των βαρβάρων που βρίσκονται πίσω από το απεχθές αιματοκύλισμα θα πέσει στο κενό, γιατί τα ιδανικά της ανθρωπότητας δεν τρομοκρατούνται. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ενωμένοι στο πλευρό του γαλλικού λαού, είμαστε όλοι Γάλλοι και στέλνουμε το μήνυμα πως με γενναίες και δραστικές αποφάσεις από την Ευρώπη και τους συμμάχους της, η ελευθερία, ο πολιτισμός και η δημοκρατία θα θριαμβεύσουν. Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Γαλλίας ήταν και παραμένουν ισχυρότατοι. Εκφράζω εκ μέρους των Ελλήνων Περιφερειαρχών την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο Γαλλικό λαό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου