ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα με το κατέβασμα της μπάρας στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου

προβλήματα-με-το-κατέβασμα-της-μπάρας-225900

Η παράνομη στάθμευση μεταφέρθηκε μπροστά από την μπάρα

Σε λειτουργία τέθηκε χθες η μπάρα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου.

Αυτοκίνητα και δίκυκλα που συνήθιζαν να μπαίνουν στον πεζόδρομο μέχρι την Ερμού, στάθμευσαν μπροστά στην κατεβασμένη μπάρα, στην είσοδο των ΕΛ.ΤΑ. αλλά και στην είσοδο του ιδιωτικού πάρκινγκ ακριβώς απέναντι, δημιουργώντας προβλήματα, ακόμη και στην είσοδο – έξοδο πεζών από τα κτίρια που… αποκλείστηκαν από παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης και κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στις επιχειρήσεις της Αγίου Νικολάου για τις ώρες λειτουργίας της μπάρας, καλώντας τους επιχειρηματίες να συμμορφωθούν και να στηρίξουν το μέτρο, ενώ την ίδια ώρα απηύθυναν συστάσεις σε οδηγούς δικύκλων που είτε εισέρχονταν παράνομα είτε είχαν σταθμεύσει παράνομα στον πεζόδρομο.

Σημειώνεται ότι η μπάρα ελέγχου θα παραμένει ανοιχτή μεταξύ 7.00 π.μ. και 10.30 π.μ. για τον εφοδιασμό των καταστημάτων ενώ θα δοθούν από τον Δήμο τηλεκοντρόλ σε Αστυνομία, Εκκλησία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Δημοτική Αστυνομία ώστε να έχουν δυνατότητα χειρισμού της μπάρας, για να διευκολυνθεί το έργο τους. Επίσης, πρόβλεψη υπάρχει και για την απρόσκοπτη διενέργεια θρησκευτικών τελετών στον Αγιο Νικόλαο.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο από τη στιγμή που ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου, λειτουργούσε ως… δρόμος. Καθημερινά εισέρχονταν αυτοκίνητα, αναπτύσσοντας ακόμη και ταχύτητα κατά την είσοδο ή έξοδό τους προς τη Δημητριάδος, ενώ ο περίβολος της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού είχε καταντήσει χώρος παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου