ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικές δράσεις για τη διατροφή στην πλατεία Αγίου Νικολάου

ενημερωτικές-δράσεις-για-τη-διατροφή-276203

Ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιούνται στην κεντρική Πλατεία του Αγίου Νικολάου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας και διοργανώνεται από το Περιφερειακό Τμήμα ΕΔΔΕ Θεσσαλίας (Ενωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος) σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Αρσις» και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου.

Στόχος, όπως προαναφέρθηκε, είναι η ανάδειξη του θεμελιώδους δικαιώματος στην τροφή και η προαγωγή της υγείας. Στην εποχή μας ευπαθείς ομάδες στερούνται ακόμη και αυτό το πολύτιμο αγαθό σε αντιδιαστολή με τις ανεπτυγμένες κοινωνίες που μαστίζονται από την επιδημία της παχυσαρκίας.

Η Αρσις, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό όσον αφορά το δικαίωμα όλων στη δίκαιη διάθεση της τροφής αλλά και να αναδείξει τη συνένωση των πολιτισμών μέσα από αυτό το βασικό αγαθό, προσφέρει στο κοινό εδέσματα από τις χώρες των παιδιών που φιλοξενεί. Παράλληλα συμμετέχουν αθλητικοί σύλλογοι, προκειμένου να υπογραμμιστεί η σημασία της άσκησης στην καθημερινότητά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου