ΤΟΠΙΚΑ

«Η παράσταση συνεχίζεται» του Ρικ Αμποτ στην Παλαιά Ηλεκτρική μεθαύριο Τετάρτη

η-παράσταση-συνεχίζεται-του-ρικ-αμπ-214584

Συνεχίζονται μεθαύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας οι παραστάσεις της κωμωδίας του Ρικ Αμποτ «Η παράσταση συνεχίζεται», σε μετάφραση Ζάννα Αρμάου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κωμωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου που εστιάζει στο ίδιο το θέατρο και τους ηθοποιούς, αποκαλύπτοντας στους θεατές με σπαρταριστό τρόπο την αθέατη πλευρά του. Ηδη, μετά την πετυχημένη πρεμιέρα η παράσταση άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στο θεατρόφιλο κοινό που την αγκάλιασε με ενθουσιασμό. Η υπόθεση αφορά σε ένα θίασο αδέξιων ηθοποιών που προσπαθεί να ανεβάσει ένα αστυνομικό θρίλερ. Παρακολουθούμε τη διαδικασία των τραγελαφικών προβών, τα παθήματα των ηθοποιών αλλά και την καταστροφική πορεία προς την πρεμιέρα της παράστασης. Μια σειρά χαοτικών, απρόβλεπτων, ευτράπελων συμβάντων κι ένα ρεσιτάλ λαθών και ανεκδιήγητων χειρισμών, συνθέτουν μια τρελή κωμωδία καταστάσεων κι ένα πανέξυπνο κι ευχάριστο έργο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δακτυλάς, τα σκηνικά η MAKITA. Κοστούμια Κωνσταντίνος Μαγαλιός, μουσική Οδυσσέας Δακτυλάς, βοηθός σκηνοθέτη Μάρθα Παπαθανασίου, φωτισμός Κώστας Τατάκος, ήχος Βασίλης Σταμόπουλος, τεχνικοί σκηνής Αργύρης Ζήσης και Θανάσης Ματσαγγιάς, φωτογραφίες Νικόλας Χρυσός.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Δημήτρης Δακτυλάς, Βλάσσης Ζώτης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Μαρία Μαργαρίτη, Βιβή Νικοπούλου, Σταμάτης Παγασαίος, Ρόζα Σταμούλη, Σελήνη Φιλιππιτζή. Καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Γρηγόρης Γαλάτης

Σημεία προπώλησης: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Τρίτη έως Πέμπτη 11:00-13:00 και 18:00-20:00 και στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Free, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και τη διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Σε κλειστούς χώρους επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες θεατές (18 ετών και άνω) κατόπιν ελέγχου ταυτοπροσωπίας και επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Για θεατές από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2021 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://doepap.gr/. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2421082870 και 2421027441.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου