ΤΟΠΙΚΑ

Aφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

aφιέρωμα-στον-θεόφιλο-χατζημιχαήλ-214569

«Απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ» είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για το έτος 2021, επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της έκθεσης πέρυσι στον Βόλο και στη συνέχεια στη Μυτιλήνη.

H έκθεση συνδιοργανώνεται από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου που είχε και την αρχική παραγωγή της με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 του χρόνων και το Μουσείο Tériade – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ιρις Κρητικού. Το αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, με εβδομήντα και πλέον παλαιότερα και πρόσφατα έργα διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, συγκεντρώνει πολύτιμες συνέργειες και αναπάντεχες συμμετοχές, σημαντικά νέα έργα, αλλά και σπουδαία παλαιότερα με τη γενναιόδωρη συνδρομή των συλλεκτών τους.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 7 Μαρτίου. Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 20:00, Σάββατο – Κυριακή 11:00-19:00. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Σχολικές επισκέψεις κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 212 254 0000 και στο email: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου