ΤΟΠΙΚΑ

Εργο για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στον Βόλο

εργο-για-την-αναβάθμιση-του-οδοφωτισμ-214467

Τα φώτα αλλάζει στην πόλη ο Δήμος Βόλου με στόχο την αναβάθμιση του οδοφωτισμού αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η μεγάλη παρέμβαση στο δίκτυο του οδοφωτισμού που περιλαμβάνει πάνω από 18.000 σημεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινά άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο του Βόλου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος θα υπογράψει με τους εκπροσώπους της ΜΕΤΚΑ που αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, τη σύμβαση για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού.

Η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία που αναδείχθηκε μέσα από ηλεκτρονικό διαγωνισμό θα αναλάβει όπως έχει κατακυρωθεί την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων σε 18.166 σημεία μέσα στην πόλη με στόχο μόλις ολοκληρωθεί το έργο να επιτευχθεί πέραν της αναβάθμισης και εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 54,30%.

Συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με σώματα νέας τεχνολογίας για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου φωτισμού του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στο ίδιο πλαίσιο θα εγκατασταθεί σύστημα τηλεελέγχου- τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας για τη βελτίωση του προγραμματισμού συντήρησής του. Μέσα από το ίδιο σύστημα θα παρακολουθείται η ενεργειακή κατανάλωση. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν συστήματα συντήρησης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου θα καταγράφονται οι βλάβες, θα γίνεται ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης και έλεγχος αποκατάστασης.

Η παρέμβαση θα γίνει σε δρόμους και είναι προϋπολογισμού 14.414.995,74 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 54,30%

Το έργο θα συμβάλλει στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους λειτουργίας της υποδομής, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής στην πόλη και στους δημότες.

Από το όφελος της εξοικονόμησης που τελικά θα επιτευχθεί (με βάσει την αντιστοίχιση των φωτιστικών σωμάτων και τις τεχνικές προδιαγραφές) μετά την παρέμβαση και την ολοκλήρωση της αντικατάστασης αναμένεται σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ποσοστό 54,30% επί της σημερινής κατάστασης του Συστήματος Οδοφωτισμού (Συμβατική Κατανάλωση), από το οποίο θα εξασφαλιστεί και η αποπληρωμή του κόστους της Ενεργειακής Αναβάθμισης από τα ανταποδοτικά τέλη.

Το έργο θα κατασκευάσει η ΜΕΤΚΑ η οποία θα το λειτουργήσει για 12 χρόνια παράλληλα με τη συντήρηση όλου του συστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου