ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου τιμά τον Μακαριστό Χριστόδουλο

ο-δήμος-βόλου-τιμά-τον-μακαριστό-χριστ-217799

Την πρόταση κατέθεσε, με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Αντίστοιχη είχε καταθέσει η Ιωάννα Ζωμένου

Τον επί 24 χρόνια Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, με το πλούσιο έργο επ’ ωφελεία ηλικιωμένων, απόρων, της οικογένειας και των εφήβων, τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που με τον απλό, αλλά πύρινο λόγο του έφερε τους νέους πίσω στην Εκκλησία και δεν δίστασε να συγκρουστεί με την Πολιτεία με αφορμή την αναγραφή του θρησκεύματος στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες, θα τιμήσει ο Δήμος Βόλου.

Δώδεκα χρόνια μετά την εκδημία του κατά κόσμον Χρήστου Παρασκευαΐδη και μετά από πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Βόλου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που ολοκληρώθηκαν προχθές, αναμένεται να αποφασιστεί να δοθεί το όνομά του σε οδική αρτηρία του Βόλου σε ένδειξη τιμής προς το πρόσωπο του Μακαριστού Χριστοδούλου για την προσφορά του στον τόπο και τη χώρα.

Αντίστοιχη πρόταση είχε κατατεθεί και τον Μάρτιο του 2019 από το τότε συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου, επί προεδρίας Ιωάννας Ζωμένου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και πρόεδρο της Επιτροπής Ονοματοθεσίας, η συνεδρίαση θα γίνει το επόμενο διάστημα και το επικρατέστερο είναι να δοθεί το όνομα του Μακαριστού Χριστοδούλου σε νέα λεωφόρο που έχει κατασκευαστεί και ενώνει τον περιφερειακό δρόμο της πόλης με τις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας στην περιοχή των Μελισσατίκων.

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος, κατά τα 24 χρόνια που διετέλεσε Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, ίδρυσε το Σπίτι της Γαλήνης του Χριστού για τους ηλικιωμένους, τη Χριστιανική Αλληλεγγύη για τους άπορους, το Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Προβλημάτων Εφηβείας. Καθιέρωσε για πρώτη φορά κληρικολαϊκές συνελεύσεις, δημιούργησε κατασκηνώσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, στέκι για τη νεολαία, ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία (τον πρώτο για Μητρόπολη εκτός Αθηνών) και ιδιωτικό σχολείο της Μητρόπολης. Επί των ημερών του λειτούργησε Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, συγκρότησε ενώσεις για την προστασία της ελληνικής γλώσσας σε συνεργασία με επιστήμονες της περιοχής. Εμφαση όμως έδινε και στο έμψυχο υλικό της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ήρθε για πρώτη φορά στον Βόλο υπήρχαν δώδεκα ιερείς θεολόγοι, ενώ όταν έφυγε άφησε πίσω του περίπου ογδόντα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου